De nek scheren met een tondeuse

Bob snit met een geschoren nek
Foto: Axel Bueckert/Shutterstock
Vraag: Is het bij het knippen van een korte bob (meer bepaald een schuine bob of A-lijn bob) typisch dat de haartjes in de nek geschoren worden met de tondeuse?
 
Antwoord: Het is volledig gepast om een tondeuse te gebruiken om de omtrek van om het even welke korte haarsnit, met inbegrip van een schuine bob of A-lijn bobkapsel, netjes af te werken. Deze techniek wordt vaak toegepast om een strakke en precieze haarlijn te creŽren, waardoor het kapsel een verzorgde uitstraling krijgt.
 
Bij bepaalde A-lijn bobs, vooral diegene die hoog geknipt zijn in de nek of op het hoofd, kan het gebruik van een tondeuse zelfs noodzakelijk zijn. Hiermee wordt het haar in de nek geschoren en wordt gezorgd voor een ondersnit die doorgaans ongeveer 2,5 cm onder de haarlijn ligt. Dit geeft het kapsel een extra dimensie en kan helpen bij het behouden van de gewenste vorm.
 
Het belangrijkste bij elke haarsnit is de communicatie tussen de kapper en de klant. Een ervaren kapper zal altijd overleggen met de klant om te begrijpen welke uiteindelijke look gewenst is. Sommige klanten geven de voorkeur aan een natuurlijke overgang in de nek en hebben geen problemen met lichte lokken die opwippen, terwijl anderen streven naar een uiterst precieze en netjes omlijnde haarlijn.
 
In sommige gevallen willen klanten zelfs dat de kapper het haar in de nek tot aan het huidoppervlak scheert, wat resulteert in een ultranette look. Het is van groot belang dat de kapper de wensen van de klant begrijpt en hierop inspeelt, om zo een kapsel te creŽren dat perfect aansluit bij de individuele stijl en voorkeuren.
 
Het gebruik van een tondeuse kan dus zeker een effectieve en soms noodzakelijke techniek zijn bij het vormgeven van een korte bob, mits het aansluit bij de voorkeuren van de klant.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar bijknippen met de tondeuse