Gepersonaliseerde haarsnit

Het kiezen van een nieuwe haarsnit
 
Vraag: Ik heb het gevoel dat de meeste kappers gewoon haar “knippen”. Ze weten hoe ze enkele coupes moeten knippen en dat is het. Slechts enkelen geven goed advies en nemen de vorm van uw gezicht en andere zaken in overweging. Ik zou graag een echt “gepersonaliseerde haarsnit” hebben.
 
Een kapsel dat echt bij me past en het beste in mij naar boven brengt. Er mogen gerust enkele centimeters af. Ik zou zelfs kiezen voor een bob of een pixie. Het enige wat ik wil is die perfecte en gepersonaliseerde haarsnit voor mezelf. Kunt u me tips geven?

 
Antwoord: Ah, het eeuwige plaatje van de kapper die blij is met zijn schaar en een mooi snoetje en slechts een half brein heeft. Alle gekwalificeerde kappers leerden op school welke haarsnitten het best passen bij specifieke gezichtsvormen en welke haarkleuren geschikt zijn voor specifieke huidskleuren. Dit maakt deel uit van alle kapperscursussen, dus is het belangrijk dat kappers dit minstens in theorie meester zijn.
 
Het probleem ontstaat wanneer de kapper zijn eigen persoonlijke voorkeuren kiest bij het beslissen over welke snit of kleur best past bij de klant. Dit kan misschien onfair of onprofessioneel lijken, maar het is eigenlijk best begrijpelijk. Is uw favoriete kleur roze, dan zal uw kind hoogstwaarschijnlijk ook roze dragen tijdens de eerste levensjaren tot de eigen kledingkeuzes aan de orde zijn.
 
Nu zie ik u denken “ja, maar eigenlijk BETAAL ik voor professionele service en niet voor de persoonlijke voorkeur van de kapper”. Het zit zo: de kapper is beter in het uitvoeren van kapsels, snitten en kleuringen waar hij zelf van houdt. Hij zal de neiging hebben om het te houden bij wat hij best kan en bijgevolg zal de kapper klanten aantrekken die zijn techniek, kapsels en uiteindelijk ook persoonlijke voorkeur verkiezen. Dit verklaart waarom klanten het bij hun kapper houden, eens ze iemand gevonden hebben die werkt voor hen, omdat hun persoonlijkheden en persoonlijke voorkeuren overeenkomen.
 
Dus hebt u drie keuzes. U kunt iemand zoeken die heeft wat u beschouwt als mooi haar (kleur, stijl en snit), die persoon benaderen en hem/haar vragen waar hij/zijn het haar liet knippen. De kans bestaat dat het klikt met deze kapper en dat u blij zult zijn met de manier waarop die uw haar gaat knippen en stylen. Of u kunt naar een kapper gaan die bekend is van tv, van de rode loper of van reclame.
 
Deze kappers staan gewoonlijk meer open en zijn flexibeler, want het is nodig dat ze erg goed zijn in alle stijlen en snitten die modemanagers eisen. Deze kappers zijn echter weinig in salons te vinden, want hun werk op de set of rode loper is erg tijdrovend en betaalt goed, dus houden ze het daarbij.
 
U kunt ook uw gezichtsvorm en huidskleur laten analyseren bij gelijk welke professionele make-upstand. Wanneer u die informatie hebt, kunt u kapsels en kleuren zoeken die perfect bij uw gezicht en huid zullen passen, zonder de vervelende input van een bevooroordeelde kapper. Zo kunt u hem exact vertellen wat u wilt (neem steeds een foto mee om er zeker van te zijn dat de kapper exact begrijpt wat u wilt) en dan moet hij uw instructies nauwgezet volgen.
 
©kapsels.net     Foto: Shutterstock
 
Zie ook:
 
Knipgrage kapppers
 
Checklist voor een nieuw kapsel