Geld besparen in het kapsalon

Vrouw die haar haren laat verven bij de kapper
Foto: Bigstock
Vraag: Hoe kan ik geld besparen in het kapsalon? Tips? Ik heb een beperkt budget en ik denk dat ik te veel geld spendeer aan haarsnitten en kleuringen.
 
Wat is de beste knipfrequentie voor gezond haar voor dames die geld willen uitsparen?

 
Antwoord: Je haar vaker laten knippen (om de 6 8 weken) om het gezond te houden, is een mythe. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het gezonder is om je haar vaker te laten knippen, zolang je haar gezond is.
 
Als je haarsnit er dus nog steeds goed uitziet en je haar makkelijk handelbaar is, dan kan je de snit overslaan zolang je wil en flink wat geld uitsparen bij de kapper.
 
Wat de kleur betreft, hangt het echt af van welk soort kleuring je hebt. De kleuring met het minste onderhoud en effectief de goedkoopste kleuring voor lang haar is een balayage, met lichtere punten en wortels die matchen met je natuurlijke haarkleur.
 
Voor grijs haar is het zo dat enkele dunne stroken highlights je hele kapsel verhelderen, terwijl die zich ook goed vermengen met de uitgroei. Dunne highlights werken ook goed voor kort haar, zolang de highlights goed matchen met je natuurlijke haar/uitgroei.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe besparen op haarsnitten en haarverzorging