Extensions vermengen met je eigen haar

Lang haar met extensions
Foto: Focus and Blur/Shutterstock
Vraag: Is het mogelijk om nog langere extensions te dragen wanneer u reeds lang haar hebt? Ik heb er namelijk reeds gehad en de natuurlijke lengte van mijn haar was goed zichtbaar en de extensions vermengden zich niet, maar ze waren niet gemaakt van echt haar.
 
Nu ga ik er kopen van menselijk haar, maar ik wil mijn geld niet verspillen. Als ze zich niet perfect vermengen, dan koop ik ze liever niet. Wat suggereert u?

 
Antwoord: In zo’n geval is kwaliteit van belang. U moet met iemand werken die u kan helpen om haar te kiezen dat zich vermengt met uw eigen haar. Hiermee bedoel ik extensions die dezelfde textuur en golving (en ook kleur) hebben als uw eigen haar.
 
Sommige synthetische exensions en andere “natuurlijk haar” vezels kunnen gebruikt worden in sommige gevallen met specifieke haartypes en –texturen en kunnen er erg goed en erg natuurlijk uitzien, maar bij Europese haartypes is het vaak zo dat de extensions zullen zichtbaar zijn, tenzij ze eveneens gemaakt zijn van Europees haar.
 
De vier factoren die een rol spelen zijn:
 
1. Bedrevenheid van de kapper die de behandeling uitvoert
 
2. Kwaliteit van het gebruikte product
 
3. Verzorging achteraf door de klant
 
4. Soort behandeling die gebruikt werd
 
De eerste drie factoren zijn even belangrijk. Een goede kapper kan er wel voor zorgen dat een product van mindere kwaliteit er goed uitziet, maar een kwaliteitsproduct zal gewoonlijk de langst blijvende en best uitziende resultaten opleveren. En de klant MOET de extensions goed verzorgen, anders gaan ze er snel slecht uitzien.
 
Het type behandeling is gewoonlijk gebaseerd op de gewenste look en het budget van de klant en is afhankelijk van de eerste drie factoren wat het bepalen van de resultaten betreft.
 
Ik raad aan om naar een kapsalon te gaan dat gespecialiseerd is in haarverlengingen. Bespreek daar de mogelijke opties zodat u kunt bepalen wat binnen uw budget ligt. Misschien vindt u wel een kapper die u geld kan doen uitsparen doordat hij wil werken met product dat u zelf en niet via het salon koopt.
 
U hebt dus wat werk. U moet niet alleen gaan zoeken welke de beste kwaliteitsextensions zijn die u kan betalen, u zult ook moeten leren hoe u die moet verzorgen om ze mooi te houden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions