Dwangmatig knippen van je eigen haar

Het afknippen van je eigen haar
Foto: Bigstock
Vraag: Ik kan maar niet stoppen met het knippen van mijn eigen haar. Verschillende keren per dag bekijk ik mijn haar in de spiegel en wanneer ik ongelijke punten zie, neem ik de schaar en begin ik te knippen.
 
Natuurlijk zijn de punten achteraf nog steeds ongelijk en vaak slechter dan voordien. Ik verloor hierdoor reeds heel wat haarlengte. Ben ik abnormaal?

 
Antwoord: Je bent niet abnormaal, maar als je je haar wil laten groeien, dan zal dit wel een immens probleem worden.
 
Onze maatschappij werd slim geprogrammeerd en geïndoctrineerd door gezondheids- en schoonheidsindustrie om wanhopig te geloven in het concept van instant voldoening. Ze verkopen je magische dieetpillen die verondersteld zijn om in enkele dagen tijd belachelijke hoeveelheden gewicht te doen verliezen of mirakelzalfjes die je gezicht binnen de week 20 jaar jonger maken … Allemaal nonsens natuurlijk. Maar dit onbewuste geloof vindt navolging in haast alle facetten van ons gedrag.
 
Je wil je haar herstellen en het gezonder en mooier en in betere vorm doen ogen dan een halfuur geleden en je wil dit nu doen, binnen het comfort van je eigen huis. Bekijk eens enkele reclames voor zogezegde producten die instant voldoening schenken. Bovenvermelde zin is haast een prototype poster voor gelijk welk dergelijk product. Maar het is een leugen. Je zal je vermoedelijk niet beter voelen nadat je je haar geknipt hebt, omdat het hoogstwaarschijnlijk niet perfect zal zijn en je méér lengte zult verloren hebben.
 
Het antwoord is hetzelfde voor gelijk welk ander probleem: wil je iets correct laten uitvoeren, zoek dan een professional op. Als je niets afweet van dieet of oefeningen, maar in vorm wil geraken, wat doe je dan? Naar de fitness gaan en je laten adviseren door een personal trainer. Hetzelfde geldt hier. Ga naar een getalenteerde en ervaren kapper en laat hem je kapsel transformeren en het perfect onderhouden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Dwangmatig haar uittrekken
 
Keirofobie of angst voor de kapper