Stijltangen en uitdunnend haar

Uitdunnend haar en gebruik van een stijltang
Foto: Zoteva/Shutterstock
Vraag: Sinds ik mijn nieuwe stijltang heb, wordt mijn haar steeds dunner en dunner. Moet ik een nieuwe tang kopen? Mijn vriendin zegt dat een keramische het best is. Is dit waar? Of kan ik iets gebruiken om mijn haar dikker te maken of er dikker te doen uitzien?
 
Antwoord: Ik maak me zorgen omdat u uw uitdunnende haar in verband brengt met het gebruik van uw nieuwe tang. Dit zou betekenen dat de nieuwe stijltang uw haar beschadigt en breuk veroorzaakt. Als dit het geval is, dan is het kopen van een “betere tang” niet de juiste oplossing.
 
Ik heb een aantal vragen bij uw situatie. Wat is de huidige conditie van uw haar? Is het droog of kroest het? Zijn er tekenen van beschadiging? Welke andere chemische toepassingen hebt u gehad? Werd uw haar gepermanent? Werd het chemisch gestraightened? Werd het gebleekt naar een tint die lichter is dan uw natuurlijke kleur? Werd het herhaaldelijk geverfd? Dit zijn allemaal factoren die – in combinatie met toepassingen met warmtestyling – kunnen resulteren in beschadigd haar.
 
Als het dunner worden van uw haar het resultaat is van breuk en beschadiging door het stylen met de stijltang, dan moet u stoppen met straightenen en het echte probleem behandelen. U moet in dit geval starten met diepteconditioning en vochtinbrenging om opnieuw sterkte en veerkracht te geven aan uw haar.
 
Is er geen bewijs dat het haarverlies komt door breuk, dan lijdt u misschien aan één of andere vorm van alopecia. In dit geval gaat u best naar de dokter om de oorzaak van het haarverlies te bepalen. Chronische ziekte, allergische reacties en hormonale schommelingen kunnen resulteren in uitdunnend haar en de meeste van deze aandoeningen kunnen medisch behandeld worden door een huisdokter of dermatoloog.
 
Ondertussen bestaan er verdikkende serums en volumegevende shampoos om uw haar er dikker te doen uitzien en dikker te doen aanvoelen. Er zijn verschillende merken – de meeste met gelijkaardige formules – dus kies maar een merk waarop u vertrouwt.
 
Werken keramische stijltangen beter dan andere? Het antwoord is zowel “ja” als “niet noodzakelijk”. Thermale toepassingen worden voortduren verbeterd, net als elke andere technologie. Keramische tangen hebben het voordeel dat ze de warmte gelijkmatiger verdelen dan andere stijltangen en ervoor zorgen dat het haar niet kleeft aan de pennen. Maar nu is er reeds de nieuwere ionische technologie, die het haar kan glad en plat maken met minder statische elektriciteit en betere resultaten oplevert.
 
Maar traditionele stijltangen kunnen ook een prachtig resultaat geven wanneer ze op de juiste manier gebruikt worden. Zorg er dus voor dat gelijk welke tang niet té warm is voor het haar en dat uw haar volledig droog is vooraleer u de stijltang gebruikt.
 
Om samen te vatten, denk ik dat een belangrijker item hier is het dunner worden van uw haar. Eens u de oorzaak van dit probleem gevonden hebt, kunt u dit aanpakken en hopelijk wordt uw haar dan opnieuw gezond en weelderig.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Stijltang die het haar vernielt