Kapsel voor dun haar

Dun haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Welk kapsel zou je adviseren voor dun haar? Mijn dun haar is nu op schouderlengte.
 
Antwoord: Een geschikt kapsel is gebaseerd op een aantal factoren: de gezichtsvorm, de textuur van het haar, het groeipatroon ervan, het natuurlijke golfpatroon en de haardichtheid. Als je je haar als “dun” beschrijft, dan begrijp ik daaronder dat je haar dun gezaaid is, met minder haartjes per vierkante cm dan gewoonlijk. We noemen dit lage dichtheid.
 
Met lage dichtheid is de bedoeling om je te helpen om eruit te zien alsof je méér haar had. Eén van de makkelijkste manieren om daarin te slagen is het toevoegen van volume door krullen en lagen. Als het haar van nature krullend is, dan zal het toevoegen van enkele laagjes je méér lift en volheid geven en het doen lijken alsof je méér haar had dan je in werkelijkheid hebt.
 
Als je haar voldoende laag in dichtheid is zodat je de hoofdhuid doorheen de haren gaat zien, overweeg je bovendien best om je haarkleur te verhelderen zodat er minder contrast is tussen je haarkleur en de kleur van je hoofdhuid. Zo zal het haar er eveneens voller uitzien. Shampoos en conditioners die zorgen voor méér volume zullen ook helpen om het haar een vollere look te geven.
 
Het is mogelijk dat je met “dun” haar eigenlijk “fijn” haar bedoelt. Je verwijst dan niet naar de dichtheid, maar wel naar de textuur van je haar (de dikheid van de individuele haarlok). Fijn haar kan er hetzelfde uitzien als “dun” haar, want in beide gevallen heeft het haar de neiging om “plat” te zijn en dicht tegen het hoofd te gaan liggen.
 
Als je fijn haar hebt, dan kunnen gelaagde kapsels er lelijk uitzien, tenzij de laagjes miniem zijn, zoals het meer gaan afschuinen van de haarpunten in plaats van de echte lagen. Afhankelijk van de dichtheid van het fijne haar en je gezichtsvorm, kan een A-lijn bob er erg aantrekkelijk uitzien. Als je extra volume nodig hebt om de gezichtsvorm in evenwicht te brengen, probeer dan een krullend kapsel (permanent) met een blunt cut (overal gelijke lengte).
 
Tot slot bestaan er, los van de bovenvermelde shampoos en conditioners voor méér volume, andere producten die volume zullen toevoegen en zowel fijn als dun haar een dikkere look zullen geven. Wortelliftsprays (die het haar doen rechtstaan bij de hoofdhuid) en haarverdikkingsserums (die substantie geven aan de haarschacht) zijn beiden goede producten om eens uit te proberen.
 
Als je een langer durend effect wil, overweeg dan eens een body wave met behulp van een permanent op basis van zuur. Deze permanenten doen de haarschacht zwellen en maken de diameter van de individuele haartjes echt dikker. Je kan het haar rollen op brede rollers om het klassieke effect van “kronkelige permanent” te vermijden. Het resultaat is dikker haar met een zachte golving en een vollere look.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapseladvies