Droogshampoo laat witte resten achter

Droogshampoo die een witte laag en een grijze tint achterlaat op je haar
Foto: Africa Images/Canva
Vraag: Mijn droogshampoo laat een witgrijze tint achter op mijn donkere haar. Mijn man vindt het grappig hoe ik er na het gebruik van droogshampoo ineens een paar jaar ouder uitzie, maar ikzelf kan er niet om lachen. Sterker nog, ik ben van plan om niet langer droogshampoo te gebruiken.
 
Wat ik ook doe, de witte resten blijven in mijn haar zitten op de plekken waar ik droogshampoo spuit. Heb jij hier een oplossing voor? Hoe kom ik van de witte droogshampooresten in mijn haar af?

 
Antwoord: Droogshampoo kan een geweldige oplossing zijn voor die dagen dat je geen tijd hebt om je haar te wassen of wanneer je je mooi door de kapper geföhnd haar wat langer wilt behouden. Een van de meest voorkomende problemen met droogshampoo is echter het vervelende witte residu dat hij op je haar kan achterlaten. Dit residu kan ervoor zorgen dat je haar er dof, kalkachtig en vies uitziet, en het kan behoorlijk moeilijk zijn om van de poederachtige rotzooi af te komen.
 
De primaire oorzaak is meestal de poederformule zelf. De meeste droge shampoos bevatten een soort absorberend poeder, vergelijkbaar met maïzena of talk, dat bedoeld is om overtollige olie en zweet van je hoofdhuid op te nemen. Als je echter te veel gebruikt of het product niet goed aanbrengt, kan je een opvallende witte laag op je haar krijgen.
 
Hier zijn enkele tips om van die witte resten af te komen:
 
1. Breng je droogshampoo op de juiste manier aan
 
Een van de belangrijkste redenen waarom droogshampoo een wit residu op je haar achterlaat, is dat hij niet correct is aangebracht. Om droogshampoo op de juiste manier aan te brengen, hou je de spuitbus ongeveer vijftien centimeter van je haar af en spuit je gelijkmatig over de wortels. Gebruik de shampoo alleen op de delen van je haar die vettig zijn. Zorg ervoor dat je met korte stoten sprayt en niet steeds op hetzelfde plekje.
 
2. Borstel de droogshampoo goed uit
 
Dit klinkt misschien voor de hand liggend en je hebt het waarschijnlijk al gedaan, maar ik moet het toch vermelden. Soms hoef je alleen maar je haar goed te borstelen om de droogshampoo uit te spreiden en eventueel wit poeder te verwijderen. De borstelharen helpen eventuele klontjes poeder los te maken en de droogshampoo gelijkmatiger te verdelen.
 
Gebruik een zachte borstel om voorzichtig door je haar te werken, beginnend bij de wortels en naar beneden toe. Als je krullend haar hebt, gebruik dan een kam met wijde tanden in plaats van een borstel, om te voorkomen dat je krulpatroon in de war raakt.
 
3. Gebruik een föhn
 
Als het borstelen van je haar niet alle witte droogshampooresten verwijdert, gebruik dan een föhn om het poeder weg te blazen. Houd de föhn op ongeveer vijftien centimeter afstand van je haar en gebruik een lage stand of de koude stand. Gebruik je vingers om het haar zachtjes te bewerken terwijl je bezig bent, waarbij je de luchtstroom naar beneden richt.
 
Haardroger
 
4. Schud de spuitbus
 
Voordat je je droogshampoo gebruikt, moet je de spuitbus goed schudden om ervoor te zorgen dat het poeder gelijkmatig wordt verdeeld. Dit zal helpen voorkomen dat er klontertjes poeder in je haar terechtkomen.
 
5. Breng minder droogshampoo aan
 
Het kan zijn dat je te veel droogshampoo gebruikt. Probeer minder te gebruiken en kijk of dat helpt. Het is altijd beter om met minder te beginnen en indien nodig meer droogshampoo toe te voegen.
 
6. Laat het product een tijdje zitten
 
Wacht na het aanbrengen van de droogshampoo enkele minuten voordat je je haar borstelt of föhnt. Dit geeft de droogshampoo de tijd om overtollige oliën en zweet te absorberen, waardoor het poeder daarna gemakkelijker uit te borstelen is.
 
7. Probeer een ander merk
 
Niet alle droge shampoos zijn hetzelfde en sommige formules laten eerder een wit residu achter dan andere. Als je constant problemen hebt met het ene merk, probeer dan een ander merk en kijk of dat een verschil maakt.
 
8. Gebruik een getinte droogshampoo
 
Als je donker haar hebt en moeite hebt met witte resten, probeer dan een getinte droogshampoo. Deze producten zijn gemaakt om bij je haarkleur te passen, zodat ze beter in elkaar overvloeien en geen zichtbare witte resten achterlaten.
 
Als je een getinte droogshampoo gebruikt, zorg er dan voor dat je de spuitbus goed schudt voor gebruik en spaarzaam aanbrengt. Getinte droogshampoo bevat pigmenten. Wees voorzichtig, want het kan vlekken maken op je kleding, beddengoed, enz.
 
Dat was het. Met deze tips geraak je hopelijk verlost van die vervelende witte resten en kan je genieten van haar met een schone uitstraling.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Ken jij iets van zelfreinigend haar?
 
Maakt een dure shampoo het verschil?