Een bob straightenen

Bob straightenen met een stijltang
Foto: Bigstock
Vraag: Wat is makkelijker om thuis te straightenen met een föhn of stijltang: lang haar of een korte bob? En een gehoekte bob? Is een bob met een kortere achterkant makkelijker om te straightenen?
 
Antwoord: Technisch gezien is langer haar makkelijker thuis te straightenen, door het feit dat het gewicht van het haar reeds het haar naar beneden trekt voor een gladder, steiler effect. Heb je erg krullend haar, dan kan dit punt wel bijna irrelevant lijken. Maar alhoewel het technisch misschien makkelijker is, zal het duidelijk veel langer duren.
 
Veel hangt af van welk type korte bob je wil. Ga je voor een ruige korte bob, waarbij vaak het scheermes en de uitdunschaar gebruikt werden, dan kan het moeilijk worden. Haar dat uitgedund werd, gaat makkelijker krullen of golven, want de punten hebben reeds minder massa en gewicht.
 
Dit betekent dat het lichtere haar makkelijk kan opwippen of krullen wanneer er wat van vocht in de lucht hangt. In dit geval zou ik aanraden om een gladmakende crème op het haar te doen wanneer het nog vochtig is en ook een product op basis van silicone na het stylen.
 
Wil je veel tijd, inspanning en product besparen, dan zou ik kiezen voor een omgekeerde (A-lijn) bob met langere zijkanten. De achterkant moet dan echt kort zijn, zodat het haar automatisch de lijn van de hoofdhuid volgt. Dan hoef je enkel het haar rond het gezicht en bij de kruin te straightenen.
 
Het haar rond het gezicht en kruin heeft de neiging om naar beneden en naar binnen te buigen door de vorm van het hoofd. Het is gewoonlijk het haar in de nek en rustend op de schouders dat gaat krullen of golven. Dit komt door het feit dat het haar in verschillende richtingen geforceerd wordt door de nek of schouders.
 
Dus kies je best een omgekeerde bob die echt kort is achteraan en niet te lang vooraan, zodat de zijsecties de schouders niet raken. Gebruik ook shampoos, conditioners en stylingproducten die speciaal ontworpen zijn om vocht af te weren. Op die manier ontwijk je alle mogelijke problemen die je steile haar zouden kunnen verknoeien.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De basisbeginselen van de bob