Zonnebank en haar

Vrouw op de zonnebank
Foto: Nd3000/Shutterstock
Vraag: Is de zonnebank op n of andere manier schadelijk voor je haar?
 
Antwoord: Overmatige blootstelling aan de zon kan verheldering van je haar veroorzaken. Op dezelfde manier kan de zonnebank hetzelfde effect hebben, afhankelijk van het type zonnebank en het type UV stralen die uitgezonden worden.
 
Ik zou omzichtigheid aanraden met blootstelling aan de zonnebank, vooral als je gekleurd of gepermanent haar hebt, want dat kan poreuzer zijn dan onbehandeld haar. Indien mogelijk, zou je je haar moeten in een doek wikkelen of een conditioner gebruiken met zonnefactor wanneer je van plan bent om onder de zonnebank te gaan liggen.
 
Gewoon door het opzet van zonnebanken, geven ze hl wat UV blootstelling in een korte periode, wat hen toelaat om de huid te bruinen. Sinds er echter k melanine gevonden werd in het haar, mag je er zker van zijn dat zon intense blootstelling enig effect zal hebben op het haar.
 
Het gebruik van conditioners en stylingproducten met zonnefactor kan echter helpen om schade en kleurvervaging te voorkomen, zowel onder de zonnebank als onder de blote zon.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Wordt haar lichter van kleur door blootstelling aan zonlicht?