Volume geven aan een pony

Lang haar met een pony
Foto: Orelphoto/Shutterstock
Vraag: Ik heb golvend/krullend haar en een pony. Ik heb die een tijdje gestraightened en dan een krultang gebruikt om hem een beetje volume te geven want ik hou niet van de look van een platte pony. Maar ik woon in een vochtig land en ik heb al gauw een zwetend voorhoofd en krullende pony (en dat is niet de look die ik wil; mijn pony krult op tot aan mijn haarlijn). Dus besliste ik om een relaxer te gebruiken en daarna mijn krultang om mijn pony wat te krullen. Op die manier zou mijn pony bij het zweten en volumeverlies steil zijn en niet krullend.
 
Maar mijn probleem is nu dat de krullen onmiddellijk uitvallen omdat ik mijn haar ging relaxen. Is er één of ander product dat je mij kan aanbevelen om dit probleem op te lossen? Ik hou van mijn pony en ik wil hem houden, maar het is echt een zootje – ik ben student en heb ’s morgens niet de tijd om te proberen en te herproberen om mijn pony deftig te krijgen.

 
Antwoord: Afhankelijk van het type relaxer dat je gebruikte, zijn er een beperkt aantal opties voor deze situatie.
 
Uit de resultaten die je beschrijft kan ik echter opmaken dat je een relaxer gebruikte op basis van hydroxide. Als dit inderdaad zo is, dan heb je de chemische bindingen in het haar van je pony permanent gebroken en zal je moeten wachten tot dat behandelde haar uitgegroeid is vooraleer je verdere chemische behandelingen kan toepassen voor dit probleem.
 
De makkelijkste oplossing is om je pony elke avond vóór je naar bed gaat op rollers te draaien terwijl die vochtig is. Je kan sponzige “comfort”rollers kopen in haast elke kruidenierswinkel of drogisterij en die kan je dragen om te slapen. Maak de pony gewoon vochtig met water en stylingproduct, draai hem rond de rollers en laat hem drogen terwijl je slaapt. ’s Morgens zou je hem moeten kunnen uitborstelen en zo het gewenste volume bekomen.
 
Het te gebruiken product hangt af van de hoeveelheid steun die je wenst en de stevigheid van de krul die je verlangt. Een fixeerlotion of stylingmousse zal voor een zachter uitziende krul en een gemiddelde hoeveelheid steun zorgen, terwijl een styling gel stevige, lang blijvende krullen zal creëren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een pony opzij doen vallen