Haar, regen en paniek

Vrouw in de regen en bang voor haar haar
Foto: Sanneberg/Shutterstock
Vraag: Ik zie vrouwen vaak panikeren wanneer het begint te regenen en dan beginnen ze te zeuren over hun haar. Waarom is regen zo’n ramp voor het haar van een vrouw?
 
Antwoord: Wel, eenvoudig gesteld, kunnen vochtigheid en vocht vlug datgene “ongedaan maken” waar vrouwen veel tijd aan gespendeerd hebben.
 
Het proces van het stylen van het haar tot het volledig steil is of krult tegen het natuurlijke golfpatroon in, vraagt de toepassing van warmte of vocht, want water en warmte kunnen beide de fysische bindingen breken die het haar hun vorm geven.
 
Wanneer het gestylede haar daarna blootgesteld wordt aan bijkomend vocht (regendruppels of zelfs een hoge vochtigheidsgraad), dan verbreekt het vocht die bindingen die opnieuw gevormd waren om het gewenste kapsel te creëren en dan probeert het haar terug te keren tot zijn natuurlijke configuratie.
 
Voor vrouwen met krullend of kroezig haar die hard gezwoegd hebben om het haar glad en steil te maken, betekent regen dat het kapsel opnieuw zal kroezig en onhandelbaar worden. En voor die vrouwen van wie het haar normaal gezien steil is vooraleer ze ’s morgens volumineuze krullen en sexy golven aanbrengen, betekent regen dat het haar opnieuw zal plat vallen. In beide gevallen is het geen prettig vooruitzicht wanneer iemand veel tijd en energie gestopt heeft in het proberen om er goed uit te zien.
 
Er bestaan wel producten bedoeld om vochtigheid en de effecten op gestyled haar te helpen bestrijden, maar deze producten hebben een beperkt gebruik en wanneer de regen of vochtigheid verdergaat, dan zullen zelfs de meest uitstekende producten geen bescherming meer bieden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Wetenschappelijke uitleg voor regen die haar verknoeit