Volume voor vettig haar

Kortgeknipt haar met volume
Foto: Shotprime Studio/Shutterstock
Vraag: Ik merkte dat mijn lange haar minder vettig is wanneer het gestyled is met een beetje volume. Ik vermoed dat dit komt doordat het volumineuzere haar niet aan mijn hoofd kleeft en dus het vet niet zoveel oppikt. Mijn probleem is dat ik de hulp van een kapper nodig heb om wat volume te creëren. Ik zou graag in staat zijn om zelf het volume te creëren.
 
Zou het makkelijker zijn om volume toe te voegen aan kort(er) haar? Mijn theorie is dat er bij kort haar minder “gewicht” is om het haar naar beneden te trekken, wat ervoor zou moeten zorgen dat het makkelijker is om volume te creëren en te behouden. Zouden laagjes of bepaalde kniptechnieken ook helpen?

 
Antwoord: U hebt gelijk dat korter haar makkelijker volumineus te maken is, gegeven dat het mindere gewicht ervoor zorgt dat het beter kan “rechtstaan”.
 
Laagjes zijn een goede suggestie wanneer u een gelijkmatige verdeling van het volume wilt en razorsnit is een goede techniek met steile haartypes om te zorgen voor een organisch uitziend kapsel. Maar als u uw haarlengte niet wilt opofferen, dan vindt u hieronder enkele trucjes om meer volume te bekomen.
 
Eén:
 
Meng één kopje witte azijn en twee kopjes water en gebruik deze vloeistof als laatste spoelmiddel doorheen uw haar. Dit helpt echt om vet af te breken uit haar en hoofdhuid en zal ervoor zorgen dat u tijdens het föhnen en stylen méér volume bekomt.
 
Twee:
 
Hou uw hoofd ondersteboven tijdens het föhnen en droog het haar tot het minstens “grotendeels droog” is. U kunt de warmte en luchtstroom van de föhn lager zetten wanneer u het hoofd opnieuw recht houdt en uw styling beëindigt, maar dit zal u ook heel wat volume geven in langere kapsels.
 
Drie:
 
Zelfs al wilt u niet erg veel echt krullend haar, probeer toch grote rollers om uw haar te fixeren. U kunt grote rollers in het haar draaien (waarbij de roller direct aan de bovenkant zit van het segment dat rond de roller gedraaid werd) en het laten drogen en op die manier veel volume creëren. Het voordeel van rollers is dat het volume de neiging heeft om langer te blijven dan bij de andere stylingmethodes.
 
En er is geen regel die zegt dat u slechts één van bovenstaande trucjes mag toepassen. In feite gebruiken vele dames een combinatie van deze technieken om lang blijvend volume in hun kapsel te creëren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Oorzaken van en oplossingen voor vettig haar