U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haargroei  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Betere teruggroei van haar na chemo

Vraag: Ik zou graag uw advies hebben. Ik ben in het midden van mijn chemotherapie en heb het grootste deel van mijn haar verloren. Dus heb ik het heel kort laten knippen. Ik zou willen weten of het beter is om mijn hoofd kaal te scheren om een betere teruggroei te krijgen of maakt dit geen verschil uit?
 
Antwoord: Dit is echt een persoonlijke keuze voor het grootste deel, maar er zijn toch enkele zaken om even bij stil te staan.
 
Eerst en vooral heeft de chemotherapie uw hoofdhuid en haarfollikels aangetast, waardoor u het grootste deel van uw haar verloren bent. Wat echter nog belangrijker is, is dat de chemo uw hoofdhuid misschien ook gevoeliger en vatbaarder voor irritatie gemaakt heeft. Daarom kan het volledig kaalscheren van het hoofd voor bijkomende irritatie zorgen eens het haar opnieuw groeit en tevoorschijn komt.
 
Ik ben deze mening vooral toegedaan door het feit dat mijn tante ook een gevecht met kanker aangegaan is en haar haar verloren is tijdens de chemo. Bij haar eerste haarverlies heeft ze haar hoofd volledig kaalgeschoren, in de mening dat een zuivere, gladde hoofdhuid makkelijker zou zijn. Maar wanneer het haar begon terug te groeien, kon ze de jeuk niet langer verdragen en kreeg ze te maken met ingegroeide haren. Dan heeft ze haar haar maar met de tondeuse geknipt.
 
Wat de nieuwe groei betreft, is het irrelevant of het haar nu geschoren of met de tondeuse geknipt is. De bepalende factor zal zijn hoe snel de effecten van de chemotherapie verdwijnen zodat uw haar opnieuw normaal kan groeien.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact