Steil haar opnieuw permanenten

Lang gestraightened haar
Foto: Jeanette Dietl/Shutterstock
Vraag: Ik heb mijn haar laten straightenen volgens de Japanse methode. Mijn uitgroei is zo’n 10 cm lang en ik maak die gewoonlijk steil met de tang.
 
Is het veilig om mijn haar opnieuw te permanenten tot golvend/krullend? Welke raad geef je me?

 
Antwoord: Volgens al wat ik geleerd heb over de Japanse methode om te straightenen, kan je het haar achteraf makkelijk stylen zoals je wil. Dit betekent dat het dus veilig is om je haar terug te permanenten tot om het even welk golfpatroon.
 
De chemische processen die gebruikt worden bij het Japans straightenen zijn verenigbaar met het permanent waven zoals hydroxide relaxers doen. Veel chemicaliën zijn zelfs identiek. Het belangrijkste is de huidige toestand van je haar. Kijk het haar zorgvuldig na op tekenen van beschadiging: droogheid, gespleten uiteinden, ruwheid, dofheid enz…
 
Maak dat je het haar goed gaat conditionen vóór het permanenten om de best mogelijke toestand van je haar te verzekeren en om het te helpen beschermen tegen elke vorm van beschadiging. Dit zou moeten gebeuren in de loop van de week voorafgaand aan het permanenten, want het haar moet gewassen worden zonder conditioner (en bij voorkeur met een zuiverende shampoo) vooraleer de permanent toe te passen.
 
Als je je zorgen maakt over de conditie van je haar en/of er gewoon wil zeker van zijn dat de permanentformule die je gekozen hebt veilig is, doe dan een testkrul. Doe een deeltje haar in een wikkel op een onopvallende plaats en pas de permanentformule toe net alsof je het hele hoofd zou behandelen.
 
Gebruik eerst de lotion, spoel dan de krul, gebruik de neutralisator en doe de laatste spoeling. Bekijk het haar zeer aandachtig na de test om te zien hoe het gereageerd heeft. Zo zal je de behandelingstijd kunnen aanpassen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is een permanent geschikt voor jou?