Krullend haar en steile extensions

Krullend blond haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik vroeg me af of het voor mij mogelijk zou zijn om extensions te hebben. Mijn haar is krullend, maar ik straighten het vaak. Als het steil is, komt het juist voorbij mijn schouders.
 
Zou ik steile haarverlengingen kunnen hebben? En zouden die dan ongeveer kunnen komen tot aan het midden van mijn rug? Ik vroeg me eveneens af hoeveel dit zou kosten en voor wat voor leeftijden extensions geschikt zijn.

 
Antwoord: Tenzij je van plan bent om je haar te laten straightenen met een permanente behandeling, zoals tio straightening of de Japanse Thermale Reconstructie, zou het kunnen dat je moeilijkheden ondervindt om je haar in bedwang te houden met de extensions, aangezien je wat haar zult hebben dat krult en ander dat steil is. Je natuurlijke haar vooraf laten straightenen zal maken dat je véél makkelijker óm zult kunnen met je haar en extensions.
 
Los van het feit of je ál dan niet je haar laat straightenen vóór het laten aanbrengen van je extensions, zal je je natuurlijke haar tóch moeten straightenen om een lelijke look te vermijden. Dit zou kunnen betekenen dat je het haar dagelijks steil maakt met een steiltang ééns de extensions er zijn en dit zou goed kunnen werken, afhankelijk van het type extensions dat je hebt. Je zou de specifieke vereisten van elk type extensions moeten bespreken met de professional die jou zal behandelen VOORDAT hij eraan begint.
 
De kostprijs van extensions hangt specifiek af van drie zaken: de gebruikte methode, het gebruikte haartype en het aantal extensions dat gebruikt wordt. Er bestaan drie algemene methodes voor het aanbrengen van extensions: het aannaaien aan banen haar, de methode die werkt met bondingen (bevestigingspunten) en de fusiemethode.
 
Bij de eerste manier worden horizontale banen in het haar gevlochten tegen de hoofdhuid en daaraan worden dan haarweefsels genaaid. Bij de tweede methode gebruikt men een hechtmiddel om een haarweefsel bij de hoofdhuid aan het natuurlijke haar te bevestigen. Fusie tot slot is een manier waarbij extensions apart of in kleine groepjes aan aparte of in kleine groepjes verdeelde natuurlijke haarlokken bevestigd worden.
 
Er bestaan ook nieuwe methodes voor haarverlengingen en ze winnen aan populariteit. Bovendien bestaat er een nieuwe “ringmethode” die gebaseerd is op de methode die werkt met bondingen, behalve dan dat in plaats van een hechtmiddel het haarweefsel nu smalle metalen ringen heeft waaraan kleine groepjes haar geregen worden en daarna gaat men de ringen op het haar plooien om het haarweefsel op zijn plaats te houden.
 
Extensions zijn veilig voor jongere meisjes, maar ik adviseer stééds om te wachten tot het meisje oud genoeg is om verantwoordelijk te zijn om op een passende manier zorg te dragen voor haar haar. Zoals stééds bespreek je bést de aanbevelingen wat leeftijd betreft met de professional die de behandeling zal uitvoeren.
 
De kostprijs van extensions kan variëren van minder dan 150 euro (methode die werkt met bondingen) tot méér dan 1500 euro (fusie extensions op het volledige hoofd). De prijs zal variëren volgens de gebruikte materialen. Haar voor extensions kan makkelijk 45 à 50 euro of méér per 28 gram kosten voor de hoogste kwaliteit van menselijk haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions