Goedkoopste extensions die bestaan uit menselijk haar

Extensions uit menselijk haar
Foto: Irina Bg/Shutterstock
Vraag: Welke haarverlengingen zijn de goedkoopste die uit menselijk haar bestaan?
 
Antwoord: De prijs van haarverlengingen varieert ruim, gebaseerd op een aantal factoren: het type extensions, de lengte ervan, de oorsprong van het haar en de fabrikant.
 
Met type extensions bedoel ik of het haar los is, voor gebruik in fusion bondingen, in clusters voor fusion of bondingen vergaard of genaaid tot wefts voor bondingen of in het natuurlijke haar geweven. De kwaliteit van de wefts of clusters kan variëren naargelang de fabrikant en gebaseerd zijn op de oorsprong van het haar.
 
Menselijk haar is steeds het béste type haar voor extensions, maar wordt vaak verzameld vanuit een aantal bronnen en op verschillende manieren. Het allerbeste haar is onbehandeld Europees haar dat van de hoofdhuid geknipt werd en zo gehouden werd dat de haren allen in dezelfde richting wijzen. Dit haar kan je aantreffen in alle kleuren die in de natuur voorkomen, aangezien het nooit chemisch werd behandeld. Daardoor is het ook het duurste van alle beschikbare haarsoorten.
 
Daarna komt het haar dat geklasseerd wordt als Europees kwaliteitshaar. Eigenlijk ís dit geen Europees haar, maar het is het haar van Indische en Aziatische hoofden dat er het bést op lijkt Aangezien er véél méér Aziatisch en Indisch haar beschikbaar is op de markt, is dit haar gewoonlijk een stuk goedkoper.
 
Dan heb je het Aziatisch/Indisch haar, dat tegenwoordig het makkelijkst beschikbaar is op de markt. Dit haar is stééds donker/zwart en moet chemisch behandeld worden om jou de gewenste kleuren te geven. In het béste geval wordt het haar verzameld van de hoofdhuid, zodat de haren in dezelfde richting blijven. Dit betekent dat de cuticula (schubbenlaag) intact zal zijn, maar het is duurder haar door de zorg om de cuticula te behouden.
 
Soms wordt het haar verzameld zónder te kijken naar de richting van de cuticula (verzameld op goed geluk of van borstels en kammen) en dan moet het verder behandeld worden om de cuticula te verwijderen. Hierdoor verzwakt het haar enorm, maar door de snelheid en het gemak van opsporen, is dit haar vaak héél wat goedkoper.
 
De lengte van de extensions is een belangrijke factor voor de kostprijs, want er is tijd nodig om haar te laten groeien. Bijvoorbeeld, wanneer extensions beschikbaar zijn in lengtes van 20, 30, 45 en 55 cm, denk dan eens dat er 2 maanden nodig is om het haar een goede twee cm te laten groeien. Er is dus bijna drie keer zoveel tijd nodig om de extensions van 55 cm te hebben dan die van 20 cm of als je het van een andere kant bekijkt, heb je bijna reeds 3 lengtes van 20 cm tegen 1 lengte van 55 cm. Dit fenomeen zal zijn invloed hebben op het prijskaartje.
 
Tot slot speelt de fabrikant van de extensions vaak een grote rol bij het bepalen van de kostprijs. Soms betaal je voor de naam en faam van de fabrikant, soms gewoon voor de kwaliteit.
 
Als je op zoek bent naar de béste prijs-kwaliteitverhouding voor extensions die bestaan uit menselijk haar, dan is de béste tactiek om te zoeken naar de extensions die beschikbaar zijn in de lengtes die jij wil. Kijk dan naar de prijsklasse die jij je kan veroorloven. Als je dan ziet welke merken beschikbaar zijn in die lengte en voor die prijs, kan je de mening vragen van mensen die deze merken toegepast hebben: wat denken zij over de kwaliteit en duurzaamheid van hun haarverlengingen?
 
Ik besef dat je hoopte dat ik een specifiek merk/product zou aanbevelen, maar om objectief te blijven doen wij dit niet.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions