Ruige baard

Man met een ruige baard
Foto: Shotprime Studio/Shutterstock
Vraag: Mijn vriend heeft beslist om zijn baard te laten groeien, maar telkens wordt die echt ruig en daar hou ik niet van. Kunt u me zeggen hoe hij dit onder controle kan krijgen? Zodat hij er niet uitziet als een plattelandsbewoner?
 
Antwoord: In veel gevallen is het geheim van een keurige en propere baard het gebruik van de tondeuse om de baard op handelbare lengte te houden. Veel mannen echter houden van langere baarden en dit kan uit de hand lopen zonder de geschikte verzorging.
 
Net zoals het hoofdhaar groeit het gezichtshaar bij de Úne man anders dan bij de andere man. Daarom zien sommige baarden er lange tijd keurig en netjes uit, terwijl andere er onverzorgd uitzien na slechts een tweetal weken.
 
Het eerste om aan te denken is dat dit haar is. De baard kan dus gestyled en verzorgd worden met veel van dezelfde producten en behandelingen die gebruikt worden bij ander haar.
 
Mijn eerste suggestie is het gebruik van een stylinggel (of een product op basis van wax, zoals een pommade), waarbij u met een kam door de baard gaat. Dit zou moeten helpen om de haartjes die in een ongewenste richting groeien en krullen, opnieuw te richten. Zo krijgt u ook een gladdere, meer afgewerkte look.
 
Lijkt dit niet genoeg te helpen, dan zou u de baard kunnen uitdunnen met een uitdunschaar. Een deel van de haartjes wordt op die manier weggenomen en op doelgerichte plaatsen verdwijnt het volume. Dit kan voldoende zijn om de baardharen opnieuw onder controle te krijgen, vooral in combinatie met de stylinggel.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe moet een baard bijgeknipt worden?