Hoe een baard bijknippen?

Baard bijknippen met een schaar
Foto: Shutterstock
Vraag: Hoe moet een baard bijgeknipt worden?
 
Antwoord: Het bijknippen van een baard is één van die karweitjes die mannen met gezichtshaar soms verwaarlozen. Veel mannen die ik ken, laten hun gezichtshaar gewoon zomaar groeien en nemen dan één keer per week (of minder vaak) hun baardtrimmer en brengen hun baard opnieuw tot het basisniveau.
 
Maar eerlijk gezegd: goed onderhouden gezichtshaar kan echt sexy zijn. U moet gewoon eens overwegen welke vorm van gezichtshaar het best werkt bij u.
 
Hou de lijnen zuiver. Gebruik de kant van een kam wanneer u de buitenlijn van uw baard knipt, fixeer de lijnen die u van plan bent te volgen door het gebruik van kentekens op uw gezicht. De lijn van tragus (het stukje kraakbeen aan de voorzijde van het oor) naar mondhoek is de ideale lijn om te volgen als bovenkant van de baardzone. Sikjes zien er gewoonlijk het best uit wanneer ze even breed zijn als het midden van het oog.
 
Eens de omtreklijnen bepaald zijn, gebruikt u een scheermes om de buitenste zones van de huid te scheren en een echt keurige look achter te laten. Gebruik dan de lengterichtlijnen voor uw baardtrimmer en kort de binnenste zone in tot op de gewenste lengte.
 
Eens de omtrek bepaald is, kunt u het dagelijkse onderhoud doen met een scheermes om de omtrek zuiver te houden en gebruikt u om de 4 à 5 dagen uw trimmer met vaste stand om de lengte uniform te houden.
 
En vergeet uw baard niet te conditionen. U kunt de speciaal ontworpen aftershave lotions gebruiken, maar dit hoeft niet. Gebruik gewoon een beetje haarconditioner in uw baard wanneer u die op uw hoofd gebruikt. Zo blijft uw baardhaar zacht en aangenaam.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De beste baard voor uw gezichtsvorm