Puistjes dichtbij de hoofdhuid

Puistje op het voorhoofd
Foto: Lyashenko Egor/Shutterstock
Vraag: Ik heb puistjes vastgesteld dichtbij mijn hoofdhuid. Een dermatoloog zei dat dit kon komen door de gebruikte shampoo en haarglans. Wat voor type shampoo en gel kan ik gebruiken?
 
Antwoord: Als je denkt dat je gel of andere stylingproducten jouw acné nabij je haarlijn veroorzaken, dan moet je op zoek naar producten waarop specifiek staat “niet-comedogenisch”, wat betekent dat ze je poriën niet zullen verstoppen en dus géén mee-eters zullen veroorzaken.
 
Als je denkt dat het de shampoo die je gebruikt is die residu achterlaat en je poriën gaat verstoppen, dan moet je overwegen om een héél milde shampoo te gebruiken of misschien op zoek gaan naar een geneeskundige shampoo voor gevoelige hoofdhuid.
 
Verder kan je versies van je haarverzorgingsproducten gebruiken die je toelaten om je toepassing van de producten béter onder controle te houden. In plaats van een traditionele styling gel te gebruiken, kan je opteren voor een spray gel die op het haar kan verneveld worden terwijl het wéggehouden wordt van de hoofdhuid en haarlijn.
 
Tot slot neem je een pakje gezichtsreinigende doekjes die salicylzuur bevatten om het gezicht rond de haarlijn te reinigen eens je klaar bent met het stylen van je haar. Zo hou je je poriën netjes en zuiver en voorkom je dat méér puistjes uitbreken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Lang haar en acné