Vlechten na een permanent

Gevlochten haar
 
Vraag: Mag ik enkele dagen na een permanent mijn haar vlechten? Zullen de vlechten nadelig zijn voor de permanent?
 
Antwoord: Een goed uitgevoerde permanent zal net zo stabiel zijn als het natuurlijke golfpatroon van uw haar. En als u het advies van uw kapper volgt en de voorgeschreven tijdspanne om te wachten in acht neemt, mag u gelijk welke stylingtechniek toepassen op uw haar.
 
Ik zou wel goed letten op de textuur en conditie van uw haar na het permanenten. De meeste permanenten maken het haar poreuzer dan voorheen en dit kan betekenen dat het droog wordt en brozer kan zijn. Daardoor kan het makkelijker beschadigd raken. Ga dus uw haar grondig conditionen en oordeel zelf vooraleer u uw haar blootstelt aan gelijk welke stressvolle stylingprocedure.
 
Maar alles hangt natuurlijk ook af van het soort vlechten waarnaar u refereert. Als u gewoon bedoelt het haar verdelen in één enkele vlecht (zoals een Franse vlecht of een visgraatvlecht) of zelfs in enkele gevlochten secties, dan is er geen echte reden om overdreven bezorgd te zijn.
 
Bedoelt u echter een ingewikkeld gevlochten kapsel met vlechtjes dicht tegen het hoofd of microvlechtjes, dan moet u zeker de conditie en textuur van uw haar goed beoordelen vooraleer u aan de slag gaat.
 
Wilt u een ingewikkeld gevlochten kapsel (wat gewoonlijk lange tijd zo gedragen wordt), dan zou ik me wel vragen stellen bij de bedoeling van een permanent. Permanenten dienen gewoonlijk om krul, body of volume toe te voegen en bij dit soort kapsel heeft dit eigenlijk geen zin.
 
©Kapsels.net
Foto: Moskalenko Yuliya/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe een permanent werkt