Niet perfect gestraightened haar

Haar straightenen met een stijltang
 
Vraag: Zo ongeveer een week geleden liet ik mijn haar straightenen en het is niet perfect steil. Mag ik het thuis verder straightenen? Zal het beschadigd raken of zo?
 
Antwoord: Het antwoord hangt af van het type straightenen dat gebruikt werd.
 
Als het een straightener/relaxer was op basis van hydroxide, dan mag je je haar thuis niet verder behandelen: het zou té gestresseerd raken en de structuur ervan zou totaal verwoest raken.
 
Als het haar behandeld werd met een straightener/relaxer op basis van thio, dan mag je een ander product op basis van thio erop toepassen, op voorwaarde dat het haar in goede conditie is en niet beschadigd werd door de vorige behandeling. Ogilvie Home Straightener en EasyStraight zijn twee doe-het-zelf kits op basis van thio die tegenwoordig op de markt zijn.
 
Je mag onder géén beding een thio straightener gebruiken bovenop een hydroxide product (of omgekeerd). Dit zou een totale catastrofe betekenen.
 
Je kan het best teruggaan naar het kapsalon waar je je haar liet behandelen en je mistevredenheid duidelijk maken en de kapper vragen welke oplossing hij voorstelt. Vaak zal men je kunnen helpen. Als de kapper echter aandringt om een andere behandeling te doen, vraag dan op zijn minst een korting.
 
©Kapsels.net
Foto: L Julia/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over het straightenen van haar