Haar dat opspringt

Vrouw met opspringend haar
Foto: Zdenka Darula/Shutterstock
Vraag: Ik heb van nature steil en glanzend haar. Maar het probleem is dat het grotendeels opspringt onderaan en ik haat dit. Wanneer ik het straighten, is het heel eventjes ok, maar dan gaat het al vlug opnieuw opspringen. Zolang ik mijn haar al straighten is het statisch en erg kroezig.
 
Ben ik het aan het beschadigen? Bestaat er een product om tegelijkertijd te voorkomen dat het opspringt en statisch wordt? Help me alsjeblief!

 
Antwoord: Het zou kunnen dat je je haar beschadigt als je het niet beschermt tijdens het straightenen. Er bestaan ook shampoos, conditioners en stylingproducten die speciaal bestemd zijn om te gebruiken wanneer je steile kapsels verkiest.
 
Ga op zoek naar shampoos en conditioners die gladde en zachte haarresultaten geven. Deze producten zullen helpen om de cuticula (schubbenlaag) glad te maken en kroes in bedwang te houden. Je kan ook een leave-in conditioner gebruiken om het haar te helpen beschermen tijdens het warmteproces. Doe de leave-in conditioner op handdoekdroog haar vooraleer het te fhnen.
 
Verder zou je eveneens een gladmakend serum (antikroesserum) moeten toepassen op het haar vooraleer het te fhnen. Dit zal je helpen verzekeren dat het haar zo glad mogelijk is zelfs vr je je steiltang gebruikt.
 
Je kan eveneens verschillende merken vinden die bestemd zijn voor gebruik met de steiltang om het haar een gladde en zachte look te geven. Deze producten dienen om steile kapsels te helpen hun vorm te behouden en om het haar gezond te houden. Je zal misschien ook merken dat het vernevelen van wat haarspray op het steile haar zal helpen om het steile kapsel langer in vorm te houden.
 
Wanneer je je haar gaat straightenen, zou je ook n keer per week een diepteconditioning moeten toepassen om je haar opnieuw van vocht te voorzien. Bovendien kan je maandelijks een behandeling met warme olin toepassen om het haar te helpen beschermen, maar dit is facultatief.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe vaak mag je een steiltang gebruiken?