Pas gewassen of ongewassen haar

Pas gewassen haar
Foto: Africa Studio/Shutterstock
Vraag: Is het beter om het haar te krullen wanneer het pas gewassen is of zal ongewassen haar beter krullen? Of is het beter om enkele uren of een dag te wachten na het wassen vooraleer het haar te krullen?
 
Antwoord: Plant u een rollerset (bekend onder de naam wet set), dan kunt u makkelijk uw haar krullen onmiddellijk na het wassen en conditionen. In feite werkt dit systeem zelfs beter onder deze omstandigheden.
 
Maar als u krullen wilt maken met een krultang of warme rollers, dan is het gewoonlijk best om te starten met volledig droog haar. Zoals elke kapper u zal vertellen, zal haar dat de dag ervoor gewassen werd een groot verschil maken wat het gemak van styling betreft.
 
Pas gewassen en geconditioned haar zelfs wanneer het droog is is erg glibberig en kan moeilijker zijn om te stylen. Als u uw haar minstens de avond voordien wast en droogt, dan kan u er de volgende dag een pak makkelijker mee aan de slag.
 
Maar hebt u geen tijd om een dagje of een nachtje te wachten, dan krijgt u hier een tip. Neem uw pas gewassen, volledig droge haar en uw favoriete haarlak (aerosol werkt het best). Hou het haar in smalle secties omhoog en bespuit het lichtjes met lak, maar raak het niet meer aan tot het opnieuw volledig droog is.
 
Eens de haarlak droog is, borstelt u het haar. Dit zal het de kenmerken geven van haar van een dagje oud, waardoor het makkelijker wordt om het thermaal te stylen.
 
Krul het haar vanaf hier gewoon naar wens.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Krulmethoden voor een betere krul