Nicole Richies haar en gezichtsvorm

Nicole Richie kapsel
Nicole Richie - Foto: Everett Collection/Shutterstock
Vraag: Ik heb een vraagje in verband met mijn gezichtsvorm. Ik heb een rond gezicht, maar ik zou mijn haar willen laten knippen zoals dat van Nicole Richie.
 
Mijn haar is middenbruin, dik, maar erg steil dus het lijkt niet zo erg dik. Ik heb reeds een scheiding opzij en heb enkele laagjes, maar ik zou willen weten of zo’n pony en snit goed bij mijn gezicht zouden passen. Bedankt!

 
Antwoord: Wel, een eerste iets om rekening mee te houden is dat Nicoles gezicht niet rond, maar meer ovaal is, wat betekent dat de meeste kapsels bij haar passen. Dit gezegd zijnde kan het kapsel wel aangepast worden om bij een ronder gezicht te passen, maar het zal een beetje méér volume bovenaan vragen en ook een kortere pony en een minimum aan volume aan de zijkanten.
 
Je moet weten dat er méér is dan de gezichtsvorm bij het kiezen van een kapsel. Je moet naar de harmonie van de gelaatstrekken kijken en naar hoe het kapsel daarop inwerkt. Je moet ook rekening houden niet alleen met de dichtheid van het haar en met het golfpatroon, maar ook met de textuur van het haar (de individuele diameter van de haarschacht).
 
Het haar van Nicole Richie
Nicole Richie - Foto: Tinseltown/Shutterstock
De haarsnit van Nicole Richie
Nicole Richie - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
De gelaatstrekken van Nicole zijn hoekig, met een scherpe kin en een licht vooruitstekende neus. Haar kapsel staat haar goed omdat de gebogen lijnen haar gelaatstrekken helpen verzachten en omdat de asymmetrie van de pony de aandacht afleidt van haar neus.
 
Je zou best met je kapper spreken voor een evaluatie van je haar en gezicht en overleggen met hem over jouw gedroomde kapsel. Als hij je persoonlijk kan zien, zal hij in staat zijn om jou te vertellen welke kapsels mogelijk zijn en welke niet.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsels voor een rond gezicht