U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Veelvuldig behandeld haar lightenen

Vraag: Mijn natuurlijke haarkleur is donkerbruin. Ik startte twee jaar geleden met het kleuren van mijn haar. Sindsdien heb ik het massaal beschadigd. Eerst bleekte ik het en de dag erop kleurde ik het platinablond (mijn haar was tamelijk lang). Ik herhaalde deze behandeling om de 4 weken gedurende 7 maanden. Daarna moest ik mijn haar chocoladebruin kleuren op verzoek van mijn werkgever.
 
Na drie weken bleekte ik het opnieuw en kleurde het platinablond. Een maand later werd mij opnieuw gevraagd om mijn haarkleur te wijzigen: deze keer was het donkerbruin! Twee weken later bleekte ik het nóg maar eens en kleurde het opnieuw platinablond. Ik bleef mijn haar om de 4 weken bleken en platinablond kleuren gedurende nog eens 7 maanden.
 
Daarna kleurde ik het “donker intens rood” (zo stond toch te lezen op de verpakking). De laatste 8 maanden kleur ik het nu zo. Vandaag ziet mijn haar er goed uit, de punten zijn wel droog, maar verder is alles OK. Ik gebruik shampoo en conditioner (Dove Intensive Care), een haarmasker (Londa – Londial Harmony) en ook een haardroger.
 
Trouwens, mijn haarpunten zijn zo goed als zwart, ik heb géén idee waarom! Toen ik mijn haar rood kleurde, werden de punten zéér donker (bijna zwart). OK… mijn grote vraag is nu: zou ik in de huidige situatie kunnen terugkeren naar een éénvormig platinablond (dat metaalwit dat Aguilera had in “Dirty”) zonder mijn haar (ál te zeer) te beschadigen? Help me alsjeblief!

 
Antwoord: Eerst en vooral moet ik bekennen dat ik geschokt ben door de grote hoeveelheid behandelingen die je haar gehad heeft in zo’n korte tijdsperiode, vooral dan de bleekmethodes. Met wat je beschrijft zou ik NIET aanraden om je haar opnieuw lichter te maken op je ééntje.
 
Ik héb het al gezegd en ik herhaal het hier nóg maar eens omdat dit een geval is waar het écht passend is. Je zou steeds naar een professional moeten voor extreme kleurmethodes. De voornaamste reden daarvoor is dat een professional béter kan oordelen of je haar in de gepaste toestand verkeert om die kleuring te ondergaan die jij wil.
 
Een professioneel kapper kan op zijn allerminst een haarloktest uitvoeren om er zeker van te zijn dat het haar géén rampzalige beschadiging zal oplopen. De kleurbehandeling die jij van plan bent te doen zou je onder GEEN enkele voorwaarde op je ééntje mogen uitvoeren.
 
Ik leid uit je boodschap af dat je werkgever vaak vraagt, of eist, om van haarkleur te veranderen. Aangezien je al héél wat schade opgelopen hebt, zou het misschien een goed idee zijn om te investeren in een paar kwaliteitspruiken. Enkele goede pruiken met menselijk haar zouden ervoor zorgen dat je aan de vragen van je werkgever kan voldoen zonder je eigen haar te beschadigen. Pruiken op basis van menselijk haar kunnen gekleurd worden in om het even welke kleur en zelfs op maat van de klant als je geen kleur vindt die je leuk vindt.
 
Gedurende een tijdje pruiken gebruiken om je eigen haar de kans te geven om uit te groeien en opnieuw gezond te worden is een héél goed idee. Ik hoop dat je dit minstens overweegt.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact