Verschillende types laagjes

Laagjes knippen
Foto: Shutterstock
Vraag: Hallo, ik heb wat hulp nodig in verband met laagjes. Ik lijk maar geen goede informatie te vinden of te krijgen over de verschillende types laagjes/snittechnieken. Ik had laagjes, maar er waren er veel te veel en mijn haar zag er verschrikkelijk uit als het niet gestyled was. Dan gaf de kapper mij wat hij noemde “zachte laagjes” (die ik wel leuk vond, maar toch verveelden ze me omdat ze te veel onmerkbaar overgingen in de rest van mijn haar).
 
Nu heb ik uiteindelijk geen lagen meer, maar alleen maar wat textuur verkregen door een scheermesje. Ik ben terug klaar voor laagjes, dus vroeg ik me af of er bepaalde basisnamen/-termen zijn voor de meest toegepaste laagjes. Ik zou eveneens willen vermelden dat ik een rond gezicht heb en iets wil dat goed past bij mijn gezichtsvorm. Heb je daar ook enkele tips of aanbevelingen voor?

 
Antwoord: Het probleem met het geven van een lijst van “types laagjes” is dat veel kapsalons termen hanteren die specifiek zijn voor een bepaalde streek, stad of zelfs salon. Wat de éne noemt “zachte laagjes”, kan bij een ander “lang gelaagd” heten.
 
Je kan het best een beschrijving geven met de meest duidelijke en objectieve termen die voorhanden zijn. Vraag naar laagjes die je zullen toelaten om het haar te stylen met zoveel mogelijk volume bovenaan je hoofd en dicht tegen het hoofd aan de zijkanten. Volume bovenaan, gecombineerd met lengte zal helpen om je rond gezicht wat langer te maken.
 
©Kapsels.net
 
Gerelateerde artikelen:
 
Wat zijn de voordelen van laagjes?
 
Kapsel met laagjes voor dun of fijn haar