Kort haar faken

Man met fake kort haar
Foto: Steven K./Shutterstock
Vraag: Hallo, ik ben een man en ik heb wat advies nodig. Ik heb lang krullend (momenteel donkerrood) haar (Ik ben van nature donker, donkerbruin, maar nu is mijn haar geverfd). Het heeft 6 jaar geduurd voor ik lang haar had. Ik ben er dol op; ik heb het steeds gewild en nu is het zover. Iedereen op mijn werk vindt het mooi en ook al mijn vrienden delen die mening; dus het is niet dat ik geen aanhang heb.
 
Ik verhuis opnieuw naar mijn geboortestad Chicago, na hier 14 jaar in Utah gewoond te hebben. Ik maak me erg zorgen over het vinden van een goede job met lang haar. Ik weet dat dit gek klinkt, maar ik heb verhaaltjes gehoord. Ik doe mijn huidige job nu 6 jaar, dus ik heb nooit een job moeten zoeken terwijl ik lang haar had. Is er iets wat ik kan doen met mijn haar (bijvoorbeeld het inpakken en opsteken) zodat ik op iemand lijk met kort haar terwijl ik mijn lange lokken (ja, mijn haar krult) niet hoef af te knippen?
 
Ik ben wel tot een compromis bereid (een gedeeltelijke snit of zo) zodat mijn haar er beter uitziet bij het opsteken, maar ik wil het echt niet kort laten knippen. Help me, als je raad hebt, zou ik dat erg appreciëren. De meeste kappers hier in Utah hebben niet veel ervaring met lang haar, dus moet ik EERST geïnformeerd zijn vooraleer ik iets doe met mijn haar.

 
Antwoord: Je zal blij zijn te horen dat je kort haar kan faken zonder je lange haren op te offeren en dit met een klein beetje creativiteit. Wat je moet doen is een omtrek met kort haar creëren onderaan de zijkanten en in de nek. Een kapper kan een tondeuse gebruiken om een omtrek van 0,6 tot 1,2 cm te knippen rond de oren en neklijn tot zo’n 1,2 cm lengte. De rest van je haar behoudt zijn huidige lengte.
 
Al wat je dan moet doen is het haar naar de nek toe trekken en het in een paardenstaart doen met een passende elastiek en de paardenstaart dan in de kraag van je hemd steken. Mijn echtgenoot doet dit op die manier (hij heeft los haar dat tot midden zijn rug reikt) en hij werkt in een kantooromgeving. Zijn haar is nooit een probleem geweest bij het zoeken naar werk. Wij wonen in Amsterdam.
 
Tegenwoordig nemen de meeste werkgevers mannen aan met allerhande kapsels. Het is in feite zó dat het hebben van lang haar als man méér geduld wordt op de meeste plaatsen dan het dragen van een kort punkkapsel. Je hebt ook het voordeel dat je verhuist naar een grotere stad, waar je lange haren gemakkelijker zullen aanvaard worden dan in kleinere dorpen.
 
De sleutel tot succes is dat je er netjes uitziet. Als je haar net is, in goede conditie en geborsteld in een nette, strakke paardenstaart, dan zal je bij de meeste werkgevers geen problemen ondervinden. Je zegt niet wat voor soort werk je doet, maar er zijn weinig werkgevers die een probleem zouden maken van lang haar, tenzij je werkt bij justitie, brandweer of medische urgentiedienst.(Mijn echtgenoot werkt in de IT-sector, die bekend staat omwille van zijn tolerantie ten opzichte van lange haren.)
 
Als je in de zakenwereld zit, dan kunnen de restricties nogal variëren. Je zal er eens moeten bij stilstaan of een bedrijf dat heel streng is op vlak van kapsels wel een plaats is waar jij wil werken. Ik wens je het allerbeste met de verhuis en laat maar groeien, dat haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarverzorging voor mannen