Wat een kapsel elegant maakt

Stijlvol kort haar
 
Stijl en modieus zijn de meest gebruikte woorden wanneer het gaat om de beschrijving van haar of een outfit. Maar wat precies maakt iets nu elegant of stijlvol? Is het voldoende om de meest recente look te hebben – weggelopen uit het modemagazine – of is er méér nodig?
 
Sommige vrouwen lijken moeiteloos dat “je ne sais quoi” te hebben, dat speciale element dat niemand kan beschrijven, maar waarvan iedereen weet dat het er is. En wanneer u eens rondkijkt, zult u merken dat dit fenomeen van een op natuurlijke wijze “elegante look” vrouwen van alle leeftijden omvat; alle levenswijzen komen voor, met erg verschillende modegewoontes.
 
Natuurlijk helpt een goede haarsnit heel wat. Maar dit is misschien enkel het begin. Zelfs de beste snit schittert niet wanneer die op het verkeerde hoofd voorkomt. De belangrijkste basisideeën zijn dus:
 
Vind de perfecte haarsnit voor uw type
 
Verken samen met uw kapper uw gelaatstrekken en vind de beste vorm die uw schoonheid zal flatteren. Kort of lang: het doet er niet toe, zolang het maar “uzelf” is, een uitdrukking van uw persoonlijkheid en ontworpen om uw vorm in evenwicht te brengen of te accentueren.
 
Hou het onderhoud vol
 
Zorg ervoor dat u genoeg tijd en vaardigheden hebt om uw haar te stylen en zorg te dragen voor uw nieuwe kapsel. Het dient tot niets wanneer u een chique snit hebt, maar de föhntechniek of de leuke gelstyling thuis niet kunt herhalen. Eén element van een “elegant” voorkomen is een afgewerkte look die inhoudt dat u enkele goede stylingvloeistoffen en sprays bij de hand hebt.
 
Zorg voor die extra inspanning
 
Er is niet veel nodig om een saaie look top te maken. Soms is een kleine inspanning als een goede brushing en een haarjuweeltje reeds voldoende. Hou het haar keurig door het regelmatig te laten bijknippen om gespleten punten en gerafelde randen te vermijden.
 
Bad hair days bestaan niet
 
Vergeet de mythe van de plotse aanval van een bad hair day. Er bestaat enkel haar dat niet verzorgd wordt en vaak kunnen een gebrek aan tijd en geduld het verschil maken tussen wow en triestig. Bent u gehaast en kunt u uw haar niet wassen of stylen, probeer dan eens een leuke hoed, een tof opsteekkapsel, een paardenstaart of een coole bandana om een andere look te creëren.
 
Vrouw met lang haar en een leuk bloesje
 
Kledij en kapsel
 
Voor een look die af is, is het erg belangrijk dat kleren en kapsel met elkaar in harmonie zijn. Alles draait nog maar eens om evenwicht en om het accentueren of de aandacht afleiden om het beste in u te doen opvallen en de uitdagingszones te temperen. De lange tijd favoriete rolkragen zijn opnieuw in de mode en ze zijn fantastisch combineerbaar met een modieuze korte snit of een bob. Hetzelfde geldt voor bloesjes met hoge kragen.
 
Laag uitgesneden jurken met of zonder mouwen doen het goed bij langere kapsels, maar ook dat hangt af van de algemene proporties van de persoon in kwestie. Beeld u een zwaar gekreukt topje in met heel wat volume en beweging en voeg daarbij lange, weelderige en krullende lokken. Deze combinatie absorbeert de hele persoon en hoe geweldig het haar ook is of hoe verfijnd het topje ook is, de twee gaan gewoon niet goed samen en het resultaat is verre van elegant.
 
Ook een conservatieve jurk met plooien past misschien niet zo goed bij een punkerig korte snit en omgekeerd. Bekijk dus “elegant” in een algemene betekenis, met de belichaming van alle mode-elementen die u op uw lichaam plaatst. Behoud dus het evenwicht en bekijk de verhoudingen.
 
Volgende pagina