Wat een kapsel elegant maakt

Stijlvol kort haar
Foto: Shutterstock
Stijlvol en modieus zijn de meest gebruikte woorden als het gaat om het beschrijven van haar of een outfit. Maar wat maakt iets elegant of stijlvol? Is het voldoende om de nieuwste look te hebben - rechtstreeks uit een modetijdschrift - of is er meer nodig?
 
Sommige vrouwen lijken moeiteloos dat "je ne sais quoi" te hebben, dat speciale element dat niemand kan beschrijven, maar waarvan iedereen weet dat het er is. En als je om je heen kijkt, zul je merken dat dit fenomeen van een natuurlijke "elegante look" vrouwen van alle leeftijden omvat. Verschillende levensstijlen komen voor, met zeer verschillende modegewoonten.
 
Natuurlijk helpt een goede haarsnit heel wat. Maar dit is misschien enkel het begin. Zelfs het beste kapsel schittert niet als het op het verkeerde hoofd zit. De belangrijkste basisideeŽn zijn:
 
Vind de perfecte haarsnit voor jouw type
 
Ontdek samen met je kapper je gelaatstrekkenen vind de beste vorm die je schoonheid zal flatteren. Kort of lang, het maakt niet uit, zolang het maar "jij" is, een uitdrukking van je persoonlijkheid en ontworpen om je vorm in evenwicht te brengen of te accentueren.
 
Hou het onderhoud vol
 
Zorg ervoor dat je genoeg tijd en vaardigheden hebt om je haar te stylen en te zorgen voor je nieuwe kapsel. Het heeft geen zin om een chique snit te hebben als je de fŲhntechniek of de leuke gelstyling thuis niet kunt herhalen. Een element van een "elegante" uitstraling is een verzorgde look, wat inhoudt dat je enkele goede stylingproducten en sprays bij de hand hebt.
 
Zorg voor die extra inspanning
 
Er is niet veel nodig om een saaie look geweldig te maken. Soms is een kleine inspanning, zoals een goede brushing en een haaraccessoire, al voldoende. Houd je haar netjes door regelmatig bij te knippen om gespleten unten en rafelige randen te vermijden.
 
Bad hair days bestaan niet
 
Vergeet de mythe van de plotselinge aanval van een bad hair day. Er bestaat alleen haar dat niet verzorgd wordt, en vaak kunnen gebrek aan tijd en geduld het verschil maken tussen wow en treurig. Ben je gehaast en kun je je haar niet wassen of stylen, probeer dan eens een leuke hoed, een leuk opsteekkapsel, een paardenstaart of een coole bandana om een andere look te creŽren.
 
Vrouw met lang haar en een leuk bloesje
Foto: Shutterstock
Kledij en kapsel
 
Voor een look die compleet is, is het erg belangrijk dat kleding en kapsel in harmonie zijn. Alles draait nog maar eens om balans en om het accentueren of afleiden van de aandacht om het beste in je naar voren te brengen en problematische zones te verzachten. Rolkragen, lang geliefd, zijn weer in de mode en ze kunnen fantastisch gecombineerd worden met een trendy kort kapsel of een bob. Hetzelfde geldt voor bloesjes met een hoog dichtgeknoopt kraagje.
 
Diep uitgesneden jurken met of zonder mouwen staan goed bij langere kapsels, maar dat hangt ook af van de algemene proporties van de persoon in kwestie. Stel je een sterk gekreukeld topje voor met veel volume en beweging, gecombineerd met lange, weelderige en krullende lokken. Deze combinatie overheerst de persoon volledig, en hoe prachtig het haar ook is of hoe verfijnd het topje ook is, de twee passen gewoon niet goed samen en het resultaat is verre van elegant.
 
Ook een conservatieve jurk met plooien past misschien niet zo goed bij een stoer kort kapsel en vice versa. Bekijk dus "elegant" in een brede zin, met betrekking tot alle modieuze elementen die je op je lichaam raagt. Behoud dus de balans en let op de verhoudingen.
 
Lees verder ...