Verbrande hoofdhuid en roos

Vrouw met verbrande hoofdhuid
Foto: Elenavolf/Shutterstock
Vraag: Ik vraag me af of jij me ook maar enigszins kan helpen. Bijna 8 maanden geleden heeft een kapper mijn hoofd érg verbrand met haarkleurmiddel, zodat er nu pijnlijke blaren opzitten. Ik heb in héél mijn leven nog nooit last gehad van roos en geloof ook nú niet dat ik roos heb en mijn dokter deelt die mening.
 
Mijn hoofdhuid heeft sindsdien echter constant droge schilfers afgescheiden in die mate dat ik reeds hinder ondervind wanneer ik mijn hoofd nog maar voorzichtig aanraak. De dokter heeft nu Betnovate steroïde oplossing voorgeschreven en dat helpt zolang ik het gebruik, maar van zodra ik ermee stop, steekt mijn probleem terug de kop op. De échte pijn is weg, maar de irritatie blijft lichtjes aanwezig.
 
Ik heb zowat élke shampoo voor roos uitgetest (dit maakt mijn probleem nóg érger) en heb ook shampoos geprobeerd voor droge hoofdhuid die me een fortuin gekost hebben; géén énkele van die shampoos heeft een merkbaar resultaat gehad. Kappers aarzelen nu ook om kleuring te gebruiken en willen tegenwoordig énkel highlights toepassen, dus zoals je wel kan begrijpen, ben ik op zijn minst een beetje gefrustreerd.
 
Mijn wanhoop drijft me nu naar het internet, aangezien mijn dokter niets anders kan suggereren en zegt dat ik de lotion vermoedelijk verder zal moeten gebruiken, zo ongeveer twee keer per week. Het is niet leuk om de lotion overdag te gebruiken, want zoals je kan begrijpen verknoeit hij je kapsel, dus moet ik de lotion wel ’s nachts toepassen. Kan je mij alsjeblief helpen met éénder welke suggesties? Héél erg dank bij voorbaat.

 
Antwoord: Eerst en vooral spijt het me érg voor jou dat je zo’n last en ongemak hebt moeten meemaken. Je zegt echter dat je dokter niet denkt aan roos. Aangezien roos gebaseerd is op de schimmel fungus kan ik begrijpen waarom. Maar je vertelt niet aan welke oorzaak hij dan wél denkt. Hij moet toch een bepaald idee hebben aangezien hij een welbepaalde steroïdecrème voorgeschreven heeft om het probleem op te lossen.
 
Het baart me zorgen dat je om je dokter heengaat in verband met deze aangelegenheid. Misschien is het goed om eens een andere dokter te raadplegen. Overweeg eens om naar een huidspecialist – een dermatoloog dus – te stappen. Hij is misschien béter vertrouwd met behandelingen van dit type aandoeningen.
 
Ik vraag me óók af of je kapper ál dan niet een test uitgevoerd heeft vooraleer de kleuring te gebruiken die jou zó verbrand heeft. Ik vraag me ook specifiek af welk type kleuring uitgevoerd werd. Als de kapper een bleekmiddel direct op je hoofdhuid toepaste, dan had hij dit beter niet gedaan. De mééste bleekmiddelen zijn énkel bestemd voor gebruik “wég van de hoofdhuid”.
 
Ik zou je willen adviseren om te proberen te weten te komen wat er specifiek gebruikt werd en om op onderzoek te gaan in deze materie. Het kapsalon zou op zijn minst kunnen aansprakelijk gesteld worden voor je doktersrekeningen en je zou kunnen een schadevergoeding eisen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar bleken en irritatie van de hoofdhuid