Puistjes op de hoofdhuid

Acne
Afbeelding: Dreamstime
Vraag: Is het veilig om het haar te laten knippen wanneer men puistjes op de hoofdhuid heeft?
 
Antwoord: Hoofdhuid acne is een aandoening die u zeker moet meedelen aan uw kapper (alhoewel een goede kapper de hoofdhuid zal onderzoeken voor gelijk welke service Ė zelfs een snit).
 
Afhankelijk van de voorschriften in uw regio, mag uw kapper uw haar misschien NIET knippen wanneer u acne op de hoofdhuid hebt. En waar dit niet verboden is, moet uw kapper dit op voorhand weten, zodat hij de geschikte hygiŽnische voorzorgen kan nemen. In puistjes zit lichaamsvocht en dit kan een bron van infectie zijn, zowel voor de klant als voor de kapper.
 
Als er geen wetten zijn die het knippen verbieden, dan is het relatief veilig om een haarsnit uit te voeren bij een klant met acne op de hoofdhuid. Uw kapper moet wel voorzichtig zijn tijdens het kammen, om te vermijden dat er wonden ontstaan, maar met wat voorzorg, hoeft dit geen probleem te zijn.
 
Nu we het gehad hebben over wat KAN gedaan worden wanneer u acne op de hoofdhuid hebt, zullen we praten over wat puistjes juist zijn en hoe we ze kunnen bestrijden. Los van het feit dat de haarfollikels op de hoofdhuid terminaal haar produceren (dikker en ruwer haar), verschilt de hoofdhuid weinig van de gezichtshuid. In feite is het zo dat mensen die de neiging hebben om acne te produceren in het gezicht, ook vaak acne op de hoofdhuid ontwikkelen. En dit kan gaan van lastig tot erg pijnlijk in sommige gevallen.
 
Acne kan verschillende oorzaken hebben: het kan het resultaat zijn van verstopte poriŽn en buitensporig vet of het kan hormonaal zijn. Is uw acne van de eerste soort, dan kunt u gewoon uw gezichtswash tegen acne (die salicylzuur bevat) gebruiken om uw hoofdhuid te wassen. Leg de klemtoon dan wel op het masseren van de hoofdhuid zelf en niet de haarlengtes. Vermijd het aanbrengen op de hoofdhuid van producten die benzoylperoxide bevatten, want die kunnen de haarkleur verbleken (vooral bij geverfd haar).
 
Hebt u een conditioner nodig, gebruik dan een leave-in conditioner in sprayvorm die u weg van de hoofdhuid kunt houden, zodat u vermijdt dat die nog vettiger wordt.
 
Reageert uw acne niet op dit soort behandeling of bent u zeker dat uw acne hormonaal veroorzaakt wordt, praat dan hierover met uw dokter. Er bestaan geneesmiddelen die nuttig zijn bij de behandeling van ernstige acne (vooral bij volwassenen).
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Problemen met de hoofdhuid