Highlights in grijs haar

Vrouw met halflang grijs haar
Foto: Goodluz/Shutterstock
Vraag: Als iemand grijs haar zou willen met highlights (zilver en donker), wat zou jij dan aanraden? De persoon in kwestie wil niet haar hele hoofd verven.
 
Antwoord: Dit is een lastige vraag. De mééste vrouwen en mannen die grijs worden, willen ofwel hun grijze haren dekken of denken reeds aan de grijze haren als highlights.
 
Wanneer iemand met grijze haren echter een bijkomende highlightkleur wil toevoegen, dan moet hij dezelfde basisprincipes volgen als mensen die nog niet grijs zijn. Hij moet dan een kleur vinden die complementair zal zijn ten opzichte van de bestaande kleuren.
 
Met behulp van de nog gepigmenteerde haren moet je de basiskleur vinden voor de natuurlijke haarkleur. Eens dat voorbij is, kan je een highlightkleur selecteren die die natuurlijke kleur zal aanvullen.
 
Een voorbeeld: als het niet-grijze haar donker kastanjebruin is, dan zou een licht kastanjebruin of een donker aardbeienblond een goede highlightkleur zijn, die diepte toevoegt zonder dat geprobeerd wordt om het haar té veel te gaan verhelderen.
 
Als die persoon véél grijze haren heeft (méér dan 50 % dekking), zal je deze techniek misschien moeten gebruiken om het haar te lowlightenen en gedeeltelijke grijsdekking te geven. Door een complementaire kleur te kiezen (gebaseerd op de natuurlijke kleur van het gepigmenteerde haar), kan je de gepigmenteerde haren onmerkbaar doen overgaan in de grijze en zo een jonger uitzicht aan je kapsel geven.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Vragen over highlights