U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haarverzorging  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haarverzorgingsproducten

Vraag: Bijna elke keer wanneer ik naar de kapsalon ga, vraagt de styliste mij welke verzorgingsproducten ik thuis gebruik. Wanneer ik haar dit meedeel, krijg ik steeds een lezing over hoe slecht deze producten voor mijn haar zijn en dat ik beslist de producten zou moeten gebruiken waarmee de salon ook werkt.
 
Ik ben bij verschillende salons geweest en allemaal gebruiken ze producten van een andere fabrikant, maar zweren dat hun producten gegarandeerd beter zijn dan de anderen. Maakt dit echt iets uit voor mijn haar?

 
Antwoord: Ja en nee. Ja, omdat het soort producten dat je gebruikt ook een afwijkend resultaat kunnen geven op wat je verwacht. Het resultaat met een styling gel zal bijvoorbeeld heel anders zijn dan wanneer je een mousse zou hebben gebruikt. De producten zijn gemaakt om het geheel aan te passen waardoor verschillende effecten bereikt kunnen worden.
 
haarproducten Maar wanneer we spreken over verschillende merken van hetzelfde product, dan is de werking ervan over het algemeen nagenoeg gelijk. Alle producten van een bepaald type zijn gebaseerd op dezelfde basisingrediŽnten. Wel zijn er wat variaties, waarbij extra ingrediŽnten voor verschillende doeleinden zijn toegevoegd, zoals kruiden of vochtinbrengende bestanddelen. Maar of je deze extra bestanddelen nodig hebt of niet zou een betere beargumentering zijn van de styliste dan zomaar te beweren dat hun producten een betere werking hebben.
 
Heel veel salons promoten de verkoop van haarverzorgingsproducten en het klinkt alsof je dit vaak bent tegengekomen. Deze merken of series zijn vaak niet bij de gewone drogisterij of parfumerie te vinden en zijn over het algemeen redelijk duur. En eerlijk gezegd kan de aankoop van deze producten de uiteindelijke rekening bij de kapsalon verdubbelen of zelfs nog hoger laten uitpakken.
 
Persoonlijk beveel ik alleen een product aan bij een klant, wanneer ik dit product ook op die klant gebruikt heb en er door deze naar geÔnformeerd wordt omdat de resultaten goed bevallen. Maar ik werk niet in een kapsalon, ik werk als styling consultant. Ik spreek eerst met mijn klanten en bezoek ze daarna persoonlijk om te zien wat ik voor hen kan betekenen. De producten die ik gebruik bij mijn klanten zijn speciaal op hun behoeften geselecteerd. Als de klant echt tevreden is met de resultaten, dan mogen zij het restproduct houden of ik deel het met hen en vertel waar zij het product kunnen kopen.
 
Veel salons verlangen van hun stylisten dat zij aan productpromotie doen. Vaak is dit gebaseerd op provisie of salarisverhogingen die afgestemd worden op een verkooppercentage van het bewuste product. Laat je nooit dwingen tot het kopen van iets dat je eigenlijk niet wilt kopen. Jou beslissing tot de aankoop moet gebaseerd zijn op jou ervaringen met dit product in die salon.
 
Als je werkelijk van mening bent dat de shampoo en de conditioner waar de salon mee werkt goed voelt op je haar, koop er dan gerust wat van en neem het mee naar huis. Laat wel de styliste je altijd een duidelijk advies geven over de toepassing van het product. Het zou namelijk kunnen zijn dat het resultaat dat jou op dat moment zo goed bevalt eerder een gevolg is van de techniek van de styliste dan dat het toegeschreven kan worden aan de kwaliteit van het product.
 
En wanneer de stylist je een product probeert aan te smeren waar je werkelijk niet in geÔnteresseerd bent, onthoud dat goed: "Nee" betekent: "Nee". Een beleefd maar kordaat "Nee, dank u!" is meestal voldoende. De styliste wil niet riskeren je te beledigen door een verkoop door te drukken, omdat het haar hoofddoel is dat je nog eens terugkomt. Het enige dat een stylist meer vreest dan geen klanten hebben is het hebben van een klant die nooit meer zal terugkeren.
 
©Kapsels.net
 
Meer vragen & antwoorden over haar
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact