Hoe haargroei bevorderen

Vrouw die haar haargroei zou willen forceren
Foto: Shutterstock
Vraag: Mijn haar heeft rare kuren. Langs onder lijkt het sneller te groeien dan bovenaan. En ook mijn pony groeit erg snel. Hoe kan ik mijn haar doen groeien?
 
Ik verf het niet en ik was het om de 2 à 3 dagen omdat vetten in het haar verondersteld zijn van het haar gezond en glanzend te houden. Maar ik weet echt niet hoe ik de haargroei kan bevorderen.

 
Antwoord: Waarschijnlijk groeit uw haar in de onderste delen sneller omdat de bovenste laag van uw haar het méést blootgesteld wordt aan beschadiging door omgeving en styling.
 
Zelfs een klein beetje haarbreuk kan zorgen voor enorme veranderingen in de perceptie van de haargroei. Het onderste haar zit beschermd en lijkt sneller te groeien dan de bovenste laag.
 
En wat de pony betreft: het waargenomen haargroeitempo is vermoedelijk relatief. Aangezien de pony korter is en gewoonlijk geknipt wordt om op één bepaald punt te vallen, wordt de groei ervan veel meer opgemerkt.
 
Er bestaat geen manier om haargroei te “forceren”. Haar groeit aan een tempo dat bepaald wordt door uw genen en de gezondheid van de huid (en bijgevolg de follikels). Hou de hoofdhuid zuiver en gezond, ga het haar goed conditionen en vermijd beschadiging door styling. Eet bovendien gezond en evenwichtig. Op die manier kunt u uw haargroei optimaliseren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Groeit het haar van een man sneller dan dat van een vrouw?