Haar weg van het gezicht houden

Halflang kapsel voor een oudere dame
 
Vraag: Moeten rijpere dames hun haar kort en weg van het gezicht houden? Of is het beter om het haar lang te hebben om rimpeltjes in het gezicht zoveel mogelijk te verbergen?
 
Antwoord: Wanneer u te maken krijgt met tekenen van veroudering, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een haarsnit kiest die flatterend is voor het gezicht in het licht van zijn steeds veranderende topografie.
 
Met andere woorden zijn rimpels naarmate ze zich ontwikkelen enkele van de gelaatstrekken waarmee rekening moet gehouden worden bij het kiezen van een kapsel.
 
De details van het kapsel in kwestie hangen af van de manier waarop deze tekenen van veroudering zich manifesteren. Lijntjes en rimpeltjes op het voorhoofd, kraaienpootjes rond de ogen en perkamenthuid onder het wenkbrauwbeen kunnen gecamoufleerd worden door een zachte, piekerige pony die net onder de wenkbrauwen valt.
 
Wanneer het gaat om diepe rimpels rond mond en neus, dan moet u lange steile lijnen in het kapsel vermijden. Door deze lijnen na te bootsen, versterkt u ze. Zachte gebogen laagjes in het haar kunnen helpen om de focus van deze lijnen te verbreken.
 
En is uw grootste probleem een verzakkende kaaklijn, dan kunt u die bestrijden door een kapsel te creren met volume bij de bovenste secties van het hoofd; misschien een kapsel met kortere, opgeknipte zijkanten en lengte bovenaan die volumineus gemaakt werd. Dit zou de aandacht afleiden van de kaak en het volume bovenaan zou de indruk geven dat het gezicht meer spits toeloopt, waardoor de verzakking van de kaak zou gemaskeerd worden.
 
©Kapsels.net
Foto: Zdenka Darula/Shutterstock
 
Zie ook: Haar en kapsels voor oudere dames