Hangwangen en oogwallen

Kapsel voor een oudere vrouw
 
Vraag: Ik ben een oudere vrouw met hangwangen en oogwallen en ik zou willen weten welke elementen ik zou kunnen toevoegen aan mijn kapsel om de aandacht weg te nemen van mijn verzakkende gezicht en van de wallen onder mijn ogen.
 
Antwoord: Het is waarschijnlijk dat samen met uw wangen en wallen, u ook een duidelijke verticale focus hebt bij de gelaatstrekken, want de zwaartekracht heeft de neiging om naar beneden te trekken. Daarom zult u elementen moeten toevoegen aan het kapsel die meer de nadruk leggen op het horizontale en dit om tegengewicht te bieden aan het verticale.
 
Verzakkende wangen en wallen onder de ogen worden gewoonlijk vergezeld van sterke rimpels die deze kenmerken nog gaan accentueren. Daarom kiest u best niet voor een snit of kapsel met sterke randen en krachtige kniplijnen. Verknipte texturen en zachte randen zijn ideaal om de look van het gezicht te verzachten.
 
En is uw haarkleur bovendien te donker, dan accentueert u de look van de lijnen, rimpels en wangen/wallen in het gezicht. Wanneer we verouderen, wordt onze haarkleur van nature lichter, maar veel vrouwen proberen om de krachtige kleuren van hun jeugd te behouden.
 
Ironisch genoeg resulteert deze poging om een jeugdig aspect te behouden in het ouder maken van de persoon in kwestie. Probeer dus een kleur die enkele tinten lichter is dan wat u nu hebt en kijk hoe verschillend u eruitziet.
 
©Kapsels.net
Foto: Gpointstudio/Shutterstock
 
Zie ook: Haar en kapsels voor oudere dames