Grijs haar doen verdwijnen

Meisje dat haar eerste grijze haren ontdekt
Foto: Valerii Meleshko/Shutterstock
Vraag: Hallo, ik ben 23 jaar en ik heb nu grijs haar. Zouden deze grijze haren terug zwart kunnen worden? Is dit mogelijk? Laat me a.u.b. weten of ik voor een haarkleuring mag kiezen. Ik wil weten of het verven van haar kan zorgen voor haaruitval of kaalheid.
 
Antwoord: Afhankelijk van de oorzaak van uw verandering naar grijs haar, is het mogelijk dat het haar terug zijn natuurlijke pigmentatie krijgt.
 
Als het te maken heeft met erfelijkheid, is de kans kleiner, maar in veel gevallen waarin de verandering van haarkleur het resultaat is van ziekte, medicatie of stress, kan de haarkleur terugkeren wanneer de oorzaak weg is.
 
U moet echter weten dat de oorzaken en mechanismen van het vormen van grijs haar nog steeds onderzocht worden en nieuwe ontdekkingen doen ons begrip van de situatie met toenemende frequentie veranderen.
 
Wat het gebruik van haarverf betreft om uw grijze haren te dekken, zou u geen problemen mogen ondervinden. Zolang een test vooraf bevestigt dat u niet overgevoelig bent voor de chemicaliŽn en daardoor vermoedelijk geen allergische reactie zult krijgen (en voor zover de chemische behandeling op een passende manier wordt uitgevoerd), hoeft u geen mogelijk haarverlies door kleuring te vrezen.
 
Hebt u nu reeds last van haaruitval, dan moet u een dokter raadplegen vooraleer te kiezen voor een chemische behandeling.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Grijs haar dat donkerder wordt