Veelvoudige golfpatronen

Dik blond haar
Foto: Kinga/Shutterstock
Vraag: Ik heb lang haar (tot 5 cm onder de schouders) dat erg dik is, met de gecombineerde texturen medium en grof. Mijn probleem is dat mijn haar vooraan tamelijk steil is, met een erg lichte golving, terwijl mijn haar achteraan erg golvend tot bijna volledig krullend is op sommige plaatsen. Ik gebruik achteraan gladmakende serums enz… en vooraan krulverstevigers enz…, maar niets heeft effect. Ik heb zowat elk product uitgetest om ofwel de achterkant te straightenen of de voorkant te doen krullen, maar er gebeurt niets.
 
Ik föhn mijn haar nooit, omdat het dan achteraan wat kroest en droog is en omdat föhnen een eeuwigheid duurt omwille van de dikheid van mijn haar. Er is langs achter geen straightenen aan zonder föhns en steiltangen en ik wil geen herrie met die apparaten. De Vive Smooth Intense formule van L’Oréal maakt van de achterkant een aanvaardbare golving. Ik wil mijn haar gewoon op natuurlijke wijze laten drogen en wil niet verplicht zijn om het te “fixen” (uitgezonderd voor speciale gelegenheden). Ik hou het lang om de krul achteraan te doen doorwegen en heb erg subtiele lange lagen vooraan.
 
Ik ben 35 jaar en heb dit kapsel nu reeds 20 jaar; ik wil wel eens wat anders. Ik wil niet langer de strijd aanbinden met die combinatie van steile haren en krullen op mijn hoofd; ik wil veel liever een snit vinden waarbij die twee stijlen naast elkaar kunnen bestaan, zonder dat het verschil tussen de voorkant en de achterkant van mijn hoofd erg opvalt. Welke snit zou jij aanbevelen om die overgang tussen steil en erg golvend haar te vergemakkelijken? Zouden een wat langere pony in piekjes en kortere, meerdere lagen vooraan daarin slagen? Mijn gezichtsvorm is rond. Is een pony tegenwoordig eigenlijk in de mode? Elk advies om de paradox op mijn hoofd op te lossen is welkom.

 
Antwoord: Het is nogal moeilijk om kapselsuggesties te doen voor iemand zonder die persoon eerst te kunnen zien en een analyse te kunnen maken van haar, gezichtsvorm en gelaatstrekken. Het wordt dubbel zo moeilijk als het haar in kwestie dan nog veelvoudige golfpatronen heeft, verdeeld over verschillende plaatsen op het hoofd.
 
Mijn eerste gedacht voor iemand in jouw situatie is het overwegen van een permanente golving om de hoeveelheid golven in je haar “gelijk te verdelen”. Je zou kunnen een krulgrootte kiezen die de golving achteraan zou verzachten en krul zou toevoegen aan het steile haar vooraan, de voorkant van het haar doen passen bij de achterkant wat krulgrootte betreft, of eigenlijk om het even welke gewenste krulgrootte kiezen. Het combineren van een permanent met de eigenlijke snit zou ervoor zorgen dat je ’s morgens alleen maar wat product op het haar hoeft te doen en klaar is kees.
 
Als een permanent totaal uitgesloten is voor jou, dan kan je misschien kiezen voor een gehoekte snit op gelijke, langere lengtes vooraan het hoofd, met een lange pony met wat textuur om te passen bij de zijkanten. De krul langs achter zal extra volume en volheid hebben en het haar zal misschien uitgedund moeten worden met een speciale schaar om overtollig volume te voorkomen.
 
Je kan echter het best naar je kapper stappen. Bespreek met hem de noden van je haar en de verwachtingen die je hebt van een nieuw kapsel. Als de kapper je haar van dichtbij ziet, kan hij beter uitspraken doen over hoe het zal reageren op een bepaalde snit en een bepaald kapsel.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook: Krullend haar en kapsels met een pony