Het strijken van krullen en beschadigingen erdoor

Haar krullen met een krulijzer
Foto: Schankz/Shutterstock
Vraag: Mijn haar is gekruld en dik, maar ik zou graag eens een andere look willen hebben. Ik heb professionele ijzers gekocht bij een plaatselijke salon, om mijn haar glad te maken.
 
Nu ben ik bang dat ik mijn haar beschadig wanneer ik het te vaak gebruik. Wat moet ik doen om geen blijvende schade op te lopen?

 
Antwoord: Totdat je precies weet hoe heet je je haar moet maken om het met de stijltang op de manier te stijlen die je wenst, moet je voorzichtig zijn met het instellen van het apparaat.
 
Ik heb het eens van dichtbij gezien, hoe de hitte verkeerd werd ingeschat. Zij was haar haar aan het krullen. Ze draaide het haar om het apparaat, hield het een paar seconde vast en op het moment dat ze het los liet zag ik het haar zo op de grond vallen.
 
Test altijd de hitte voordat je je haar ermee gaat bewerken. Breng een stukje vochtig papier aan tussen de ijzers en wacht een paar seconden. Wanneer het papier niet verkleurd is het niet te heet.
 
Iets anders wat mensen vaak vergeten, is dat het haar volledig droog moet zijn voordat je met hitte aan de slag gaat. Neem kleine gedeelten en breng een klein beetje haarlak aan en laat dit opdrogen voordat je krult of glad strijkt. Dit geeft je het gewenste resultaat.
 
Zorg ervoor dat je haar in goede conditie is en dat je iedere week een sterk conditioneer middel gebruikt om het te beschermen, om het vocht te reguleren. Dit wordt namelijk door het stijlen met hitte ontwricht. Een dagelijks conditioneermiddel is ook goed om het behandelde haar voor uitdroging te behoeden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe vaak moet ik bescherming tegen warmte gebruiken?