Stijltangen en verbranding van de huid

Vrouw met een met de stijltang verbrand oor
Foto: Imarin/Shutterstock
Vraag: Ik zou graag mijn eigen stijltang kopen, maar ik hoor zoveel horrorverhalen van mensen die zichzelf verbrand hebben met straighteners. Hoe gevaarlijk zijn stijltangen? Kunnen ze echt uw huid verbranden of gebeurt dit enkel met tangen van bedenkelijke kwaliteit?
 
Antwoord: Wel, stijltangen zijn kleine toepassingen met strijkplaten die bedoeld zijn om haar tussen te drukken. Als u ze dus niet met het passende respect behandelt, dan kunt u zichzelf verbranden. Hetzelfde geldt trouwens ook voor krultangen en strijkijzers. Maar meestal zijn verbrandingen door stijltangen het resultaat van haastig of onzorgvuldig gedrag.
 
U moet dus duidelijk goed opletten wanneer u een stijltang gebruikt rond gevoelige plaatsen van het hoofd die uitsteken (de oren), want die kunnen makkelijk tussen de platen raken. En zorg ervoor dat u telkens een kam gebruikt als beveiliging om te vermijden dat de hoofdhuid in aanraking komt met de stijltang.
 
Hieronder vindt u nog enkele belangrijke zaken om te onthouden bij het aanschaffen en gebruiken van een stijltang.
 
Koop een stijltang met een aanpasbare warmtestand – iets met méér dan gewoon hoog en laag. Een temperatuurskiezer die u toelaat om de warmteniveaus in te stellen, zorgt ervoor dat u méér controle hebt over het haar.
 
Niet iedereen heeft hetzelfde niveau van warmte nodig om het haar te straightenen. Wanneer u uw haar voor het eerst gaat steilen, start dan met een lage warmtestand en verhoog de warmte stapsgewijs tot u de gewenste resultaten krijgt met één of twee bewegingen door het haar.
 
Tot slot moet u erop letten dat u de stijltang enkel gebruikt wanneer uw haar volledig droog is. Is het haar vochtig wanneer u het tussen de verwarmde platen drukt, dan zult u stoom ontwikkelen en zo kunt u zich makkelijk verbranden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een stijltang gebruiken