Verandering van gezichtsvorm

Kapsel voor een oudere vrouw
 
Vraag: Verandert uw gezichtsvorm wanneer u ouder wordt? De kapsels die mij goed stonden toen ik jonger was, zijn niet langer een goede keuze. Misschien komt dit doordat de vorm van mijn gezicht veranderd is.
 
Antwoord: In zekere zin, ja, uw gezichtsvorm zal veranderen naarmate u ouder wordt. Wanneer u ouder wordt, zullen sommige gelaatstrekken blijven groeien, net als de contouren van uw kaaklijn, want de elasticiteit en toon van de huid beginnen af te breken en zo begint alles te verzakken.
 
Naast een verzakkende huid die de omtrek van uw kaaklijn verandert, zullen uw neus en oren blijven groeien tot de dood. In veel gevallen is het zo dat een kapsel u niet langer goed staat omdat deze gelaatstrekken stap voor stap veranderd zijn en het evenwicht verbreken dat ooit gecreëerd werd door het kapsel.
 
Iemand die vroeger een rechthoekig gezicht had, kan nu plots door het verouderen een ronder gezicht krijgen en daardoor andere kapselelementen nodig hebben om te zorgen voor evenwicht en om te flatteren. Een groter formaat van neus en oren vergt vaak asymmetrische elementen om de aandacht van deze zones af te leiden en de aspecten van de look die het jongst en het meest flatterend zijn in de verf te zetten.
 
Er moet zelfs rekening gehouden worden met de ontwikkeling van sterkere lijnen en gezichtscontouren rond de mond en bij de ooghoeken naarmate we verouderen. Een voorbeeld: een steile stompe bob op neklengte zal elke verticale lijn of rimpel in de gezichtshuid accentueren.
 
Lachlijntjes zullen dus méér uitgesproken zijn en zouden moeten bestreden worden door wat zachtheid en golving aan het kapsel toe te voegen om zoveel mogelijk verticale focus weg te nemen.
 
©Kapsels.net
Foto: Stockyimages/Shutterstock.com
 
Zie ook: Haar en kapsels voor oudere dames