Gespleten uiteinden knippen

Haar met gespleten punten
 
Vraag: Ik heb de gewoonte om mijn gespleten uiteinden af te knippen van zodra ik ze opmerk, één per één. Ik vroeg me af of dit een sléchte gewoonte is, of dit het haar zou kunnen helpen en of het mijn haar eventueel ongelijk zal maken. Ik voel me niet erg zeker van mijn stuk. Als ik het zéker wist, wed ik dat ik zou stoppen.
 
Antwoord: Wel, gespleten punten één voor één knippen klinkt wel veilig. Het klinkt echter óók tijdrovend en afhankelijk van hoe overvloedig de uiteinden zijn, kan het na een zekere tijd het uitzicht van je kapsel beïnvloeden.
 
Een bétere oplossing zou zijn om in de eerste plaats gespleten haarpunten te vermijden. Ik raad aan om zéker een shampoo en conditioner te gebruiken met zacht makende en glans gevende formule en een antikroesserum op je haar te doen terwijl het nog nat is. Zorg ervoor dat je dit serum door de haren kamt met een kam met wijde tanden.
 
Voortdurend gebruik van deze producten zal helpen verhinderen dat de uiteinden verder gaan splijten; bijkomend moet je bepaalde zaken vermijden die het probleem kunnen verergeren.
 
Zorg ervoor dat je het haar niet té veel gaat brushen. Het brushen van het haar met een borstel gemaakt van natuurlijke haren kan helpen om de natuurlijke oliën van het haar te verspreiden en kan ook de hoofdhuid stimuleren, maar het té veel of té frequent brushen kan gespleten punten tot gevolg hebben. Een kam met wijde tanden of een “borstel” met tanden in plaats van haartjes wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik.
 
Maak dat je het haar beschermt tijdens het warmtestylen. Als je een haardroger gebruikt of een krultang of steiltang, gebruik dan een leave-in conditioner om mogelijke beschadiging te voorkomen. Zorg er óók voor dat het gereedschap niet té warm heeft. Besprenkel een papieren weefsel met wat water en plaats dat in de klem van je tang. Laat het doekje daar ongeveer 10 seconden. Het resultaat zou een droog en proper doekje moeten zijn. Als er ook maar een beetje rook is of als het papier er verschroeid uitziet, dan heeft de tang té warm.
 
Behandel tot slot je haar op een milde manier. Als het geschikt verzorgd wordt, kan je haar jouw paradepaardje worden. Als je echter slordig omspringt met de verzorging ervan, kan je haar er algauw verwilderd en beschadigd gaan uitzien.
 
©Kapsels.net
Foto: Andrey Popov/Shutterstock
 
Zie ook:
 
Split-Ender
 
Gespleten haarpunten herstellen