Gele strepen in grijs haar

Grijs haar met gele strepen
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben er 66 en ben al grijs van toen ik nog maar een stuk in de 20 was. In de loop der jaren is mijn haar héél erg mooi geweest, maar nu zijn er gele strepen in. Ik rook niet. Mijn kapper denkt dat het door de zomerzon komt aangezien ik véél buiten ben. Ik laat mijn haar nu wat langer groeien. Toen ik het vaker liet knippen, was het dan frequent genoeg geknipt misschien om het geel te vermijden?
 
Ik ben gestopt met het gebruik van producten (zoals spray, glansspul, enz…) want ik dacht dat de gele kleur daardoor kwam. Ik was mijn haar met {merknaam weggelaten} shampoo (die de scherpe kantjes van het geel wegneemt) en gebruik een conditioner (hydraterende balsem). Ik gebruik nu niets anders, énkel shampoo en conditioner. Zouden geneesmiddelen of vitamines een verklaring kunnen zijn voor de gele kleur?
 
Véél mensen raden mij aan om mijn haar te kleuren, maar ik wil dit niet. Ik voel me goed met de look van wat langer haar en haat het om te denken dat ik het opnieuw kort zal moeten laten knippen. Heb jij énige suggesties?

 
Antwoord: Vóór je beslist om je haar te laten knippen, kan je misschien bést eens met je dokter praten over de geneesmiddelen die je neemt om te weten te komen of haarverkleuring een mogelijk neveneffect is. Er zijn tal van zaken die van invloed kunnen zijn op je haar en sommige geneesmiddelen en vitamines (diegene die een hoog betacaroteengehalte hebben bijvoorbeeld) kunnen wat verkleuring veroorzaken.
 
Als een tweede optie zou je je kapper kunnen opzoeken om het gele in je haar te laten bleken of dit thuis zélf doen door je favoriete conditioner te vermengen met een gelijke verhouding van peroxide volume 30 en die mengeling op je haar te brengen en daar te laten onder een plastieken kap gedurende 20 minuten. Was het haar achteraf zorgvuldig en condition het opnieuw.
 
Je zou een vermindering van de gele tint moeten vaststellen. Pas daarna een herhaaldelijk gebruik toe van verhelderende shampoo en conditioner. Je mag de peroxide/conditioner behandeling herhalen indien nodig, maar ik zou op zijn minst een week wachten tussenin.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Grijs haar dat donkerder wordt