Medicatie en haarkleuring

Medicatie
Foto: Shutterstock
Vraag: Kan medicatie ervoor zorgen dat het haar geen kleur aanneemt?
 
Antwoord: Ja, alhoewel de medische redenen betreffende de uitleg achter dit fenomeen niet echt goed onderzocht zijn. Dit veld heeft eigenlijk heel wat aandacht gekregen de laatste decennia. U kunt talloze deducties doen in verband met iemands gezondheid, gewoontes en consumptie enkel en alleen gebaseerd op een analyse van een haarstaal.
 
“Fans van CSI weten dat de meest accurate manier om te weten welke medicatie iemand neemt het analyseren van haarstalen is,” zegt Dr. David Healy, CEO van RxISK.org. “Haar stapelt ingenomen geneesmiddelen/drugs op en laboratoriumtesten op haarstalen zijn legaal en wetenschappelijk erkend als toelaatbaar bewijs in rechtbanken over de hele wereld."
 
Lang vooraleer de effecten van medicatie op het haar wijd bekend geraakten, waren kappers vermoedelijk de vroegste waarnemers. De waarheid moet gezegd: uw kapper kan u heel wat vertellen over u en over de medicatie die u neemt.
 
Verschillende kappers hebben gevallen gerapporteerd waarbij chemische behandelingen niet aanslaan of andere resultaten hebben dan wanneer de klant bepaalde geneesmiddelen niet neemt.
 
Eén van mijn klanten heeft als natuurlijke haarkleur een lichte astint en gewoonlijk verfde ik haar uitgroei met een 8NA, een medium tot donkerblonde kleur met koele ondertoon. Een maand na een zware operatie kwam ze bij mij om haar haar te laten verven. Ik gebruikte dezelfde formule als altijd, maar dit keer hadden haar wortels een erg warme ondertoon. Ik denk dat de slaapmiddelen die ze voorgeschreven kreeg, interfereerden met de kleurresultaten. Maar eigenlijk kon het ook door andere medicatie komen.
 
Als u zoekt op het internet, dan zult u veel gelijkaardige verhalen van klanten en kappers aantreffen. De medische wereld heeft zich hierover nog niet bevredigend genoeg gebogen, maar het is onbetwistbaar dat medicatie zeker een enorm effect heeft op het voorkomen en op de gezondheid van haar, evenals op het aanslaan en de algemene resultaten van chemische producten en haarkleuringen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Vettig haar en medicatie
 
Verdoving en haarverlies