Hoe folies van onderen aanbrengen?

Folies aanbrengen
Foto: Schankz/Shutterstock
Vraag: Hoe breng je folies aan die zich langs onder bevinden en dus niet bovenaan?
 
Antwoord: Het plaatsen van folies is gewoon een kwestie van keuze. Dat is nu net het interessante aan het highlightenen met die techniek. Je kan de folies gebruiken om highlights toe te voegen (of een doelgerichte kleur) om het even waar je wil op de hoofdhuid. De verschillende technieken laten je toe om de hoeveelheid verheldering of kleur die je toevoegt in een bepaalde zone te doseren.
 
Als de bedoeling is het toevoegen van highlights (of kleur) aan het haar onder de “buitenste lagen” van het kapsel (wat in de meeste gevallen betekent de lagen bijna bovenaan), dan moet je gewoon de haarlagen die gewoonlijk bovenaan liggen wanneer het haar gestyled is in secties gaan verdelen.
 
Als je bijvoorbeeld je haar gewoonlijk met een zijscheiding draagt, verdeel het haar dan gelijkmatig langs elke kant van de scheiding. Zo zal op het einde het normale haar weer boven het haar met highlights gaan liggen.
 
Er zijn een aantal erg subtiele en erg opvallende looks die je kan bekomen met het highlightenen of kleuren met behulp van folie. Je moet alleen wat geduld oefenen en wat onderlegd geraken en een goede planning hebben. Denk eraan, zolang je alles goed plant, kan er niets fout lopen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kan je tegelijkertijd highlighten en kleuren?