Haar kleuren en highlightenen

Benodigdheden om haar te highlighten
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik zou willen weten hoe ik haar tegelijkertijd kan highlightenen en kleuren, indien mogelijk.
 
Antwoord: Het is mogelijk om haar te highlightenen en te kleuren op hetzelfde moment, maar dan alleen als je de folietechniek toepast, waardoor je sommige lokken kan highlightenen en de basiskleur op de rest van het haar kan doen.
 
Deze methode is echter gewoonlijk wel erg moeilijk en moet uitgevoerd worden door iemand die getraind is als je goede resultaten wil bekomen. Je zou op zijn minst een vriendin nodig hebben om je bij te staan, want folies aanbrengen in je eigen haar zou je heel wat problemen bezorgen.
 
Ik raad niet aan om een bleekmiddel te gebruiken om het haar te verhelderen en highlights te creëren, omdat, tenzij je zeer wel onderlegd bent, het langer zal duren om je folies en basiskleur aan te brengen dan het bleekmiddel zal nodig hebben om overdadig te werken bij de folies die je eerst aangebracht hebt. Je zou zo kunnen eindigen met sommige lokken haar die erg beschadigd zijn en andere die niet genoeg verhelderd zijn.
 
Als je het haar overal wil verhelderen, gebruik dan een kleuring met een peroxideontwikkelaar met een hoog liftend effect (volume 40 zou moeten voldoende zijn). Het helpt ook om het passende effect te bekomen wanneer je basiskleur een tweetal tinten donkerder is dan de kleur waarmee je start.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het verven van haar