Een oplossing voor droog kroeshaar

Lang droog en kroezend haar
Foto: Vitalii Smulskyi/Shutterstock
Vraag: Hallo. Ik woon in New York en heb een vraagje. Ik heb écht dik droog kroeshaar. Ik moet het opgestoken dragen en haarlak gebruiken om het kroezen in bedwang te houden.
 
Bestaat er een oplossing voor mijn probleem? Ik heb zowat alles uitgeprobeerd. Ik zou écht van het kroezen willen afraken en mijn haar los dragen.

 
Antwoord: Wel, een éérste stap om kroeshaar te genezen is zorgen dat het een goed vochtgehalte heeft. Ik zou aanraden om te starten met een shampoo met een “glad en zacht makende” formule en de bijhorende conditioner. Laat de conditioner stééds tenminste de aangegeven periode inwerken op het haar of zelfs langer wanneer je merkt dat dit nodig is.
 
Spoel de conditioner uit met koud water om de schubbenlaag van de haarschacht te helpen sluiten. Doe daarna een antikroesserum op het haar vooraleer je het handdoekdroog maakt. Gebruik een kam met wijde tanden om het serum gelijkmatig door de haren te verdelen.
 
Bij het handdoekdroog maken moet je stééds de “dep- en duwmethode” toepassen op je haar, door de hoofdhuid te deppen met een propere, droge handdoek en te duwen op de haarlengtes om het téveel aan vocht weg te nemen. Je mag onder geen énkele voorwaarde met een handdoek “wrijven” over het haar. Op die manier gaat de cuticula (schubbenlaag) overeind staan en ga je de hoeveelheid kroes vermeerderen en klitten en verwarring van het haar teweegbrengen.
 
Eens het haar handdoekdroog is, gebruik je een leave-in conditioner/ontwarmiddel in sprayvorm en je kam met wijde tanden om het natte haar zorgvuldig uit te kammen. Laat het haar op natuurlijke wijze drogen indien mogelijk en gebruik stééds een diffuser op je haardroger als je het haar sneller moet drogen. Richt de lucht van je föhn in de richting van de haargroei (dit is dus wég van de hoofdhuid), om de cuticula (schubbenlaag) niet te doen rechtstaan en het haar niet te doen kroezen.
 
Gun jezelf minstens één keer in de week een diepteconditioningbehandeling: breng daarvoor je favoriete conditioner aan, bedek je haar met een plastieken kap en wikkel het hoofd in een hete handdoek (uit de droogkast) gedurende 20 minuten. Spoel de conditioner uit het haar met koud water.
 
Het volgen van deze stappen zou moeten leiden tot een vermindering van het kroezen van je haar. Als je echter nog stééds problemen met kroezen ondervindt, dan kan je misschien een haarstraighteningkit gebruiken (GEEN haarrelaxer): je hebt de keuze uit héél wat merken in je schoonheidszaak of online. Kies types die een resultaat van 6 tot 12 weken beloven.
 
Deze producten kunnen wonderen verrichten bij écht moeilijk haar en kunnen jou langdurige resultaten bezorgen wanneer ze op de juiste manier gebruikt worden. Lees wél goed de gebruiksaanwijzing vooraleer tot aankoop over te gaan om te weten of deze producten wel geschikt zijn voor jouw haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Menopauze en kroeshaar