Verhelderen en Droger Haar

Oudere vrouw met lang haar
Foto: Nadino/Shutterstock
Vraag: Mijn haar lijkt droger te worden naarmate ik verouder. Ik heb het jaren laten highlightenen in een professioneel kapsalon, maar ik vraag me af of dit wel een hoofdfactor is. Ik ben 53 jaar.
 
Mijn zoon huwt in augustus en zou zo graag zijdezacht haar hebben, hoe kan ik dit alsjeblief bekomen?

 
Antwoord: Het is logisch om te denken dat je gewoonte van highlightenen ertoe bijgedragen heeft dat je haar droger in droger geworden is in de loop der jaren. Chemische toepassingen, vooral dan kleuringen die de haarkleur verhelderen, zorgen ervoor dat het haar poreuzer wordt en dat het vocht in het haar makkelijker verdwijnt.
 
Je moet echter in gedachten houden dat het meest voorkomende teken van veroudering is dat de huid veel van zijn vermogen om vocht vast te houden verliest naargelang het collageen afbreekt. Aangezien de hoofdhuid een deel van de huid vormt, is het vanzelfsprekend dat het haar dat groeit uit de hoofdhuid hierdoor zou beïnvloed worden. Veel vrouwen ontdekken dat ze, naarmate ze ouder worden, hun haar méér moeten conditionen dan toen ze jonger waren.
 
Je gaat best eerst de producten die je gebruikt om je haar te conditionen eens opnieuw evalueren. Zorg ervoor dat de shampoo en conditioner veel vocht bevatten en dat je je haar dagelijks gaat conditionen, zelfs al was je het niet. Je zal een aantal producten van verschillende producenten vinden die zorgen voor “glad en zijdezacht” haar. Deze producten helpen om de cuticula (schubbenlaag) glad te strijken, wat je haar zijdezacht zal doen aanvoelen. Je gunt jezelf ook best een wekelijkse diepteconditioning om het vochtgehalte in je haar sneller aan te vullen.
 
Afhankelijk van hoe droog je haar geworden is, zal je vlug een terugkeer naar een gezondere glans en zachtheid vaststellen. Bovenop de conditioning kan je ook een antikroesserum gebruiken om de cuticula (schubbenlaag) glad te helpen maken en je haar zo een glad en zijdezacht gevoel te geven.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar en kapsels voor oudere dames