Gepermanent Haar & Dreadlocks

Lang haar met dreadlocks
 
Vraag: Ongeveer een jaar geleden heb ik mijn haar laten permanenten en de schoonheidsspecialiste zegt dat ik nu geen dreadlocks kan hebben, zelfs al is het permanenten al een jaar geleden; ik moet al mijn haar laten knippen en helemaal opnieuw beginnen. Wat zal ik doen?
 
Antwoord: Wel, je kan ofwel het advies van je schoonheidsspecialiste volgen en wachten tot het gepermanente deel van je haar uitgegroeid en afgeknipt is, ofwel kan je een andere kapster zoeken die wl dreadlocks in je haar wil doen, zelfs al is het gepermanent.
 
De reden waarom je schoonheidsspecialiste dit zo zei is omdat het haar, eens het gepermanent is, erg broos kan zijn en ook veel slapper dan haar dat niet chemisch behandeld werd. De methode om haar in dreadlocks te doen brengt veel spanning teweeg op het haar.
 
Als het slap, droog of broos is, kan je dreadlocks hebben die gaan kroezen en zal je niet gelukkig zijn met je kapsel waaraan je sommen geld spendeerde en dit allemaal omdat de conditie van je haar ongeschikt was voor het gekozen kapsel.
 
Een andere beschouwing kan zijn dat wanneer een kapper/kapster je haar doet, de resultaten dan een weerspiegeling zijn van zijn of haar bekwaamheid. De schoonheidsspecialiste waar jij tegen sprak wou misschien het risico niet lopen om je haar dat in niet zon goede conditie was te beschadigen, want dit zou voor haar imago maar povertjes uitvallen.
 
©Kapsels.net
Foto: Gansstock/Shutterstock
 
Zie ook: Voordelen en gevolgen van dreadlocks