U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Donker haar lichter maken

Vraag: Hoe krijg je héél donker haar blond?
 
Antwoord: ZEER VOORZICHTIG. Zoals ik vroeger reeds gezegd heb, vereist het lichter maken van de haarkleur het uiteengaan van de pigmenten die in de haarschacht zitten en is dit een methode die hard kan zijn voor het haar.
 
Gewoonlijk mag je het haar niet méér dan 4 à 5 tinten lichter maken dan de natuurlijke kleur en de mééste lightenings van dit type vereisen een aparte bleekmethode en kleurtoepassing om de gewenste resultaten te bekomen.
 
Dit is niet iets om zélf uit te proberen. Er is té veel risico op haarbeschadiging indien dit niet op de voet gevolgd wordt. Er is ook nog de vraag of je haar wel in voldoende conditie is om zo’n drastische kleurverandering te hebben.
 
Je zou écht wel naar een professioneel kapper moeten voor dit type haarkleuring. Hij of zij is getraind om je te vertellen of je haar geschikt is voor kleuring en kan bepalen welke de beste methode is om de gewenste resultaten te bekomen, op voorwaarde dat dit alles mogelijk is bij jou.
 
Als je naar je kapsalon stapt voor deze behandeling en het resultaat ís er, volg dan ALSJEBLIEF tot op de voet de instructies van de kapper in verband met verzorging achteraf. Je moet je haar zien als het méést broze deel van je lichaam eens het gelightened is van het éne extreme naar het andere.
 
Dit betekent uitermate voorzichtig zijn met warmtetoepassingen en haardrogers, stylingproducten die alcohol bevatten vermijden en het haar drogen met een handdoek op de zachtst mogelijke manier (duwen en knijpen om het overtollige vocht te doen verdwijnen).
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact